MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bayat Ekmek Aşı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Sofra kültürümüzde önemli bir yeri olan, yemeklerimizin yegane eşlikçisi ekmeği, bayatladıktan sonra da ziyan etmeden değerlendirmenin yolları ile devam ediyoruz. Bu kez bayat ekmekle yapabileceğiniz tarif önerimiz; ekmek aşı. Her evde olan malzemeler, pratik tariflerle MigrosTV’de olmaya devam edecek. Bu tariflerimiz de ilginizi çekecek; bayat ekmek kebabı, yoğurt soslu köfte.

Püf noktası:

Kuzu kuşbaşı etlerini yüksek ateşte mühürlemeye özen gösterin. Suyunu çektirdiğiniz yumuşamış etleri, arzuya göre fırında daha kıtır hale getirdiğiniz bayat ekmek küpleriyle birlikte servis edin.

Bayat Ekmek Aşı Tarifi
MALZEMELER
  • ekmek

    4 dilim bayat
  • ayçiçek yağı

    4 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • kuşbaşı

    100 gram kuzu
  • patates

    1 adet orta boy
  • domates salçası

    1 tatlı kaşığı
  • su

    2 su bardağı sıcak
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • kekik

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde kesin. Patatesi iri küpler halinde doğrayın. Bayat ekmek dilimlerini patateslerle uyumlu olacak şekilde kesin.

  • 2. Adım

    Ayçiçek yağını döküm bir tavada kızdırın. Küçük küpler halinde doğradığınız kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 3. Adım

    Kuzu kuşbaşı etlerini ekleyip yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün. Doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın. Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra tuz, karabiber ve kekik ilavesiyle çeşnilendirin.

  • 4. Adım

    Son olarak sıcak su eklediğiniz kuzu etli ve patatesli karışımı, servis tabağına aldığınız bayat ekmek küpleri üzerine gezdirip sıcak olarak servis edin.