MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bayat Ekmek Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Kahvaltılarımıza, yemeklerimize eşlik eden, sofra kültürümüzde önemli bir yeri olan ekmeği, bayatladıktan sonra bile israf etmeden değerlendirebiliriz dedik ve bayat ekmekle hazırlayabileceğiniz öneriler sıraladık. Bunlardan biri; bayat ekmek kebabı. Bayat ekmekle yapabileceğiniz farklı tarifler için bizi takip etmeye devam edin.

Pişirme önerisi:

Az miktarda tereyağı ve kuru kekik ilavesiyle sotelediğiniz bayat ekmek küplerini, fırınlayarak da daha kıtır yapabilirsiniz.

Bayat Ekmek Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • ekmek

    8 dilim bayat
  • soğan

    1 adet orta boy
  • kıyma

    200 gram orta yağlı
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • su

    1/2 su bardağı sıcak
  • domates salçası

    1 tatlı kaşığı
  • kekik

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • yoğurt

    1 su bardağı süzme
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bayat ekmek dilimlerini küp şeklinde doğrayın. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

  • 2. Adım

    Bir yemek kaşığı tereyağını geniş tabanlı bir tavada eritin. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 3. Adım

    Sotelenmiş kuru soğanlara, kıyma ekleyip kavurma işlemini sürdürün. Domates salçası ile renk ve tat verin; tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

  • 4. Adım

    Son olarak eklediğiniz sıcak su ilavesiyle kıvamını açıp 2-3 dakika kadar kaynattığınız kıymalı harcı ocaktan alın.

  • 5. Adım

    Kalan tereyağını ayrı bir tavada eritip eklediğiniz bayat ekmek küplerini kuru kekik ilavesiyle soteleyin.

  • 6. Adım

    Servis tabaklarına aldığınız bayat ekmek küplerini hazırladığınız kıymalı sos ve çırpılmış süzme yoğurt ilavesiyle bekletmeden servis edin.