Bayat Ekmek Kebabı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,80/5 Toplam: 10 Oy
view 12.122
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Bayat Ekmek Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kahvaltılarımıza, yemeklerimize eşlik eden, sofra kültürümüzde önemli bir yeri olan ekmeği, bayatladıktan sonra bile israf etmeden değerlendirebiliriz dedik ve bayat ekmekle hazırlayabileceğiniz öneriler sıraladık. Bunlardan biri; bayat ekmek kebabı. Bayat ekmekle yapabileceğiniz farklı tarifler için bizi takip etmeye devam edin.

Pişirme önerisi:

Az miktarda tereyağı ve kuru kekik ilavesiyle sotelediğiniz bayat ekmek küplerini, fırınlayarak da daha kıtır yapabilirsiniz.

Bayat Ekmek Kebabı Yapımı:

1. Bayat ekmek dilimlerini küp şeklinde doğrayın. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
2. Bir yemek kaşığı tereyağını geniş tabanlı bir tavada eritin. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
3. Sotelenmiş kuru soğanlara, kıyma ekleyip kavurma işlemini sürdürün. Domates salçası ile renk ve tat verin; tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
4. Son olarak eklediğiniz sıcak su ilavesiyle kıvamını açıp 2-3 dakika kadar kaynattığınız kıymalı harcı ocaktan alın.
5. Kalan tereyağını ayrı bir tavada eritip eklediğiniz bayat ekmek küplerini kuru kekik ilavesiyle soteleyin.
6. Servis tabaklarına aldığınız bayat ekmek küplerini hazırladığınız kıymalı sos ve çırpılmış süzme yoğurt ilavesiyle bekletmeden servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER