MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Enginar Ezmesi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI1 Porsiyon

Zeytinyağlı yemekler arasında başrol sahibidir enginar. Lezzeti de boldur, tarifi de faydası da sevenleri de. Bir başkadır enginar sevgisi. Bir başlayan onsuz pek yapamaz. Yapımının biraz zahmetli olduğu söylense dahi vazgeçilmez olmuştur çoktan.

Size önerimiz, karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginarı her hali ile tüketmeyi sevmeye başlamanız. Bunun için size pratik ve leziz bir tarif hazırladık.

Ha unutmadan “Enginarın bile bir kalbi vardır.” Siz onu sevgi ve lezzet dolu ellerinizle buluşturun ki o da size sonsuz faydasını sunabilsin.

Ana yemeklerinizin yanına çok yakışacak lezzetli ve hafif bir lezzet, enginar ezmesi için istikamet mutfak! Şimdiden afiyet olsun!

Pratik enginar tarifleri, sağlıklı enginar yemekleri, en leziz enginar nasıl yapılır, enginarın faydaları, enginar ezmesi nasıl yapılır, nefis enginar ezmesi tarifi ve birçok lezzet için bizden ayrılmayın.

Püf Noktası:

Daha iyi bir kıvam elde edebilmek için dilerseniz ekmek içi de ekleyebilirsiniz.

Enginar Ezmesi Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    Sızma
  • enginar

    5 soyulmuş
  • sarımsak

    2 diş
  • kimyon

    1 çk.
  • Tuz

  • karabiber

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Enginarları kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün.

  • 2. Adım

    Sarımsakların kabuğunu soyun. Enginar, sarımsak ve kimyonu ezerek püre haline getirin. Azar azar sızma zeytinyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuzla tatlandırın.

  • 3. Adım

    Ezmenin üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapmadan önce üzerine çok az sızma zeytinyağı gezdirip taze çekilmiş karabiber serpin. Sıcak pide veya ekmek dilimleriyle servis yapın.