MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kıymalı Domates Çanakları Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

MigrosTV’de her gün yeni tarifler vermeye devam ediyoruz! Hem lezzet dolu hem de pratik. Kıymalı domates çanakları tarifimiz, sıradan dolma tariflerine harika bir alternatif, üstelik tam tadında ve çok pratik…

Pişirme önerisi:

Domates çanaklarını yumurta ilavesiyle de pişirebilir, domateslerin iç kısımlarını sos yapımında da kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Çırpılmış süzme yoğurt, kıymalı domates çanaklarına oldukça yakışıyor.

Kıymalı Domates Çanakları Tarifi
MALZEMELER
  • domates

    5 adet büyük boy
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • dolmalık fıstık

    2 yemek kaşığı
  • kıyma

    250 gram orta yağlı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • kimyon

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • kaşar peyniri

    1 su bardağı
  • zeytinyağı

    1 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp üzerlerini kuruladığınız domateslerin kapak kısımlarını dikkatlice kesin. Çekirdekli iç kısımlarını, yemek kaşığı yardımıyla ayrı bir kenara çıkartın.

  • 2. Adım

    Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 3. Adım

    Dolmalık fıstıkları ekleyip karıştırın. Orta yağlı kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kimyon ilavesiyle tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 4. Adım

    İç kısımlarını çıkardığınız domatesleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Orta kısımlarını hazırladığınız kıymalı iç harcıyla doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında, peynirler kızarana kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Çırpılmış süzme yoğurt ve taze kekik yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edin.