MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bayatlamış Kekli Muhallebi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Mutfağımızdaki gıdaları israf etmeden değerlendirmenin yollarını aramaya devam ediyoruz. Çay, kahve saatlerinize eşlik eden keki, tazeliğini kaybettikten sonra muhallebi yapımında kullanabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Muhallebi karışımına arzuya göre vanilya ekleyebilir, bayatlamış kek kırıntılarını toz tarçınla harmanlayabilirsiniz.

Bayatlamış Kekli Muhallebi Tarifi
MALZEMELER
  • kek

    2 dilim bayatlamış ev yapımı kakaolu
  • süt

    4 su bardağı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • un

    3 yemek kaşığı
  • krema

    200 ml.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Soğuk sütü derin bir tencereye aktarın.

  • 2. Adım

    Toz şeker ve un ilave edip pürüzsüz bir karışım eldene kadar çırpın.

  • 3. Adım

    Hazırladığınız muhallebi karışımını kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.

  • 4. Adım

    Koyu bir kıvam almaya başlayan muhallebi karışımına oda sıcaklığında beklettiğiniz kremayı ekleyip 2 dakika daha karıştırarak pişirin.

  • 5. Adım

    Bayatlamaya yüz tutmuş, arta kalan ev yapımı kakaolu keki elinizle ufak parçalara ayırın.

  • 6. Adım

    Kıvam alıp koyulaşan muhallebiyi ocaktan alın. Elinizle küçük parçalara ayırdığınız kakaolu kekten servis kalıplarının taban kısımlarına serpiştirin. Üzerlerine sıcak muhallebi döküp üzerini kalan kek kırıntılarılarıyla süsledikten sonra buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın.

  • 7. Adım

    Arzuya göre taze nane yapraklarıyla süsledikten sonra soğuk olarak servis edin.