Bazlama Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,33/5 Toplam: 3 Oy
view 9.805
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Bazlama Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bazlamayı evde de yapmanın zamanı gelmedi mi? Üstelik videolu tarifimizle çok pratik. Dilerseniz sabah kahvaltınıza, dilerseniz 5 çayınıza eşlik edecek bazlamanın en kolay tarifi için videomuzu izleyin. Bazlamanın yanına çok yakışacak nefis menemen tarifimizi de kaçırmamalısınız.

Bazlama Yapımı:

1. Maya şeker ile karıştırılarak ılık su ile eritilir.
2. Ardından maya karışımı una eklenir.
3. Tuz eklenir.
4. Yavaş yavaş ılık su da eklenerek yoğurmaya başlanır.
5. İyice yoğurduktan sonra üzeri temiz bir bezle örtülerek ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır.
6. Hamur 1-2 kat kabarıp, göz göz olur.
7. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılır.
8. Sofra bezinin üzerinde hafif unlanarak oklava veya merdane ile açılır.
9. Açılan bazlama hafif kızmış yağsız tavaya alınır.
10. Altı iyice pişmeden 1-2 dk sonra hemen çevrilir.
11. Aynı şekilde 1-2 dk sonra tekrar çevrilir.
12. Her iki tarafı da kabarıp kızaran bazlamalar ocaktan alınır.

EN ÇOK İZLENENLER