MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Peynir Dolgulu Patates Topları Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

MigrosTV lezzetli ve yaratıcı tarifleyle karşınızda olmaya devam ediyor. Patatesi herkes sever ama eminiz bu tarifimize daha çok bayılacaksınız. Patatesleri, içi yumuşacık, peynir dolgulu lezzet toplarına çevirdik. Size de bu lezzet dolu tarifi kendiniz deneyebilirsiniz. Bu videomuz da hoşunuza gidebilir: Çilekli crumble tarifi

Püf noktası:

Patateslerin haşlamalık ve özlü patates olmasına özen gösterin. İnce kabuklu patatesleri, kabuklu olarak haşlayıp sonradan kabuklarını soyun. Sıcak olarak bekletmeden püre haline getirin.

Püre harcına arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Kızartma işlemini patateslerin yağ çekmemesi için bol ve derin yağda yapmaya özen gösterin.

Servis önerisi:

Sıcak olarak arzu ettiğiniz soslar eşliğinde servis ediniz.

Peynir Dolgulu Patates Topları Tarifi
MALZEMELER
  • patates

    1 kilogram haşlamalık
  • parmesan

    2 yemek kaşığı toz
  • tuz

    1/4 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane
  • pastırma dilimi

    150 gram çemensiz
  • mozzarella peyniri

    300 gram
  • yumurta

    3 adet
  • un

    1/2 su bardağı
  • Panko (Japon ekmek kırıntısı)

    1 su bardağı
  • Kızartmak için:
  • yağ

    Sıvı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklu olarak haşladığınız patateslerin kabuklarını sıcağı sıcağına soyun.

  • 2. Adım

    Toz parmesan peyniri, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle püre haline getirin.

  • 3. Adım

    Hazırladığınız püreyi yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Üzerlerine bir dilim çemensiz pastırma ve mozzarella peyniri parçası ekleyin.

  • 4. Adım

    Peynir ve pastırma dilimleri içlerinde kalacak şekilde avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.

  • 5. Adım

    Pane harcı için sırasıyla; un, çırpılmış yumurta ve Panko'ya bulayın. Kızdırdığınız derin yağda altın sarısı renk alana kadar kızartıp sıcağı sıcağına servis edin.