MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Batırık Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK50'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Yöresel lezzetleri tatmayı sevenler, takılın peşimize! Nefis bir tarif ile tanışmaya hazırsanız karşınızdaismiyle gülümseten, tadıyla midelere bayram ettirenbatırık!

Batırık; İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’nde çokça yapılan bir çeşit salata ya da çorba olarak nitelendirilebilecek bir lezzettir. İsmi ile çok farklı olsa da tarifi itibari ile biraz mercimek köftesi biraz da kısırı andırıyor denebilir. Aralarındaki fark; mercimek köftesi ve kısır daha kuru iken batırık daha sulu bir yapıya sahiptir.
İçerdiği bol miktardaki bulgur ve yer fıstığı sayesinde oldukça doyurucudur. Domatesle renklenir, soğanla lezzetlenir, tahin ve nar ekşisi ile şaşırtır. Salatalık, maydanoz ve taze nane yaprakları ile ferahlatır, bolca baharatı ile acı sevenleri mutlu eder.
Kısacası; malzemeleri itibari ile birçok zıt lezzeti barındırsa da hepsini birbirine yakıştırmayı başarıyla sağlar.
Eğer siz de onunla ilk kez tanışacaksanız elinizi çabuk tutun deriz; çünkü bu lezzet bekletilmeyi hak etmiyor!

Batırık tarifi, batırık yapılışı, batırık nasıl yapılır, batırık nasıl hazırlanır, batırık malzemeleri, ev yapımı batırık ve daha birçok yöresel tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Püf Noktası

Bu tarifin özelliği tüm sebzelerin ince ve küçük boyutta doğranmasıdır.  Diğer türlü kısır gibi yemek isterseniz içine en son koyduğunuz suyu koymayarak da tüketebilirsiniz.

Batırık Tarifi
MALZEMELER
  • ince bulgur

    2 bardak
  • su

    400 ml kaynar
  • yer fıstığı

    1 bardak
  • tahin

    1/2 bardak
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • soğan

    1 rendelenmiş
  • domates

    3 rendelenmiş
  • maydanoz

    1/2 demet kıyılmış
  • nane

    1/2 demet kıyılmış
  • taze soğan

    1adet ince doğranmış
  • salatalık

    1 küçük küp doğranmış
  • limon suyu

    Yarım
  • nar ekşisi

    2 yemek kaşığı
  • ayçiçek yağı

    4 yemek kaşığı
  • yeşil biber

    2 adet
  • kimyon

    1 tatlı kaşığı
  • kırmızı biber

    1 tatlı kaşığı toz
  • karabiber

    1 tatlı kaşığı
  • kırmızı biber

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • Sumak

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bulguru derince bir kaba alın, 2 bardağa yakın sıcak su ile ıslatın ve bulgurların şişmesini bekleyin.

  • 2. Adım

    İçine rendelediğiniz domates ve soğanı koyun ve iyice yoğurun.

  • 3. Adım

    Kavrulmuş tahini ve kavrulmuş ince çekilmiş tuzsuz fıstığı ilave edip tekrar yoğurun.

  • 4. Adım

    Nar ekşisi, zeytinyağı, domates salçası ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

  • 5. Adım

    Salatalıklar cacıklık, biber, taze soğanlar, nane, maydanoz ince kıyılmış olmalıdır.

  • 6. Adım

    Tüm malzemeyi bulgura ekleyerek karıştırın. Baharatları da karışıma ekleyin.

  • 7. Adım

    En son içersine 1 litre soğuk su ekleyin. Sumak ve maydonozla süsleyin.