MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bisküvili Kup Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Çoğu zaman ara öğünlerde atıştırmalık olarak tükettiğimiz, belki de tadından sıkıldığımız ama alternatifini bulamadığımız yulaflı bisküvilerle bambaşka bir tat yarattık. Krem şanti ve labne peyniri ile bir araya getirdiğimiz bisküvi parçalarını kuplarla buluşturduk… Bisküvili kuplar tarifimiz, enfes tadıyla favori tatlılarınız arasında yerini alacak.

Püf noktası:

Pürüzsüz bir kıvam için hazırladığınız muhallebi karışımını sürekli karıştırarak pişirin. Bisküvi karışımında arzuya göre toz tarçın kullanın.

Servis önerisi:

Tatlıyı büyük bir servis kabında hazırlayabilir, dondurduktan sonra dilimler halinde servis edebilirsiniz. Tatlı yapımında çilek dilimleri yanı sıra damla çikolata da kullanabilirsiniz.

Bisküvili Kup Tarifi
MALZEMELER
  • bisküvi

    2 paket yulaflı
  • ceviz içi

    1/2 su bardağı
  • çilek

    10 adet büyük boy
  • süt

    1 litre
  • un

    3 yemek kaşığı
  • mısır nişastası

    2 yemek kaşığı
  • toz şeker

    3/4 su bardağı
  • -yumurta- sarısı

    1 adet
  • krem şanti

    1 paket toz
  • labne peyniri

    200 gram
  • vanilya

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bisküvi karışımı için; mutfak robotuna aldığınız yulaflı bisküvileri toz haline getirene kadar çektirin. Ceviz içi ekleyip karıştırma işlemini kısa bir süre daha sürdürün.

  • 2. Adım

    Temizledikten sonra bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdüğünüz çilekleri ince ince dilimleyin.

  • 3. Adım

    Muhallebi karışımı için; süt, un, mısır nişastası, yumurta sarısı ve toz şekeri derin bir tencereye alıp karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın.

  • 4. Adım

    Kıvam alıp koyulaşan muhallebiye vanilya, toz krem şanti ve fazla suyunu süzdürdüğünüz labne peyniri katıp karıştırarak pişirmeye devam edin.

  • 5. Adım

    Koyulaşıp pürüzsüz bir kıvam alan muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 6. Adım

    Önceden hazırladığınız kup bardaklarının dip kısımlarına hazırladığınız muhallebiden ekleyin. Üzerine bisküvi kırığı serpiştirin. Bardakların kenar kısımlarına çilek dilimlerini yerleştirip muhallebi ile son dokunuşu yapın.

  • 7. Adım

    Buzdolabına kaldırıp soğuttuğunuz tatlıları porsiyonlar halinde soğuk olarak, arzuya göre dondurma ilavesiyle servis edin.