Bursa Kebabı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,75/5 Toplam: 8 Oy
view 2.611
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Bursa Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Evde de kolaylıkla ve tam lezzetinde yapılan kebap tarifleri MigrosTV’de. Bu kez mutfağımızda Bursa kebabı var.

Püf noktası:

Kuzu külbastı etlerini arzuya göre öncesinde zeytinyağı, tane karabiber ve biberiye ilavesiyle marine edebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

İnce ince dilimlediğiniz etlerle de Bursa Kebabı hazırlayabilirsiniz.

Tırnak pideleri arzuya göre tereyağında kızarttıktan sonra kullanabilirsiniz.

Bursa Kebabı Yapımı:

1. Küçük bir kaseye aldığınız kuzu külbastı etlerini tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
2. Izgara izli döküm tavayı zeytinyağı ilavesiyle yağlayın. Çeşnilendirdiğiniz etleri ızgara izli döküm tavada ters yüz ederek mühürleyin.
3. Dövülmüş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu ve az miktarda eklediğiniz sıcak su ilavesiyle pişirme işlemini sürdürün. Kekikle tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
4. Tırnak pideyi küçük küpler halinde doğrayın. Domates sos için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın.
5. Domates ve biber salçalarını ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun. Sıcak suyla kıvamını açtığınız domates sosu kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın.
6. Tırnak pide, ızgara külbastı, domates sos ve çırpılmış yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER