Cevizli Ezme Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,25/5 Toplam: 12 Oy
view 15.667
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Cevizli Ezme Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kahvaltı sofralarının en şahane lezzetini, sofralarınızda görmek istemez misiniz? Yapımı son derece pratik, lezzeti ise tarifsiz. Cevizli ezme tarifi MigrosTV’de. Videomuzu izleyerek sizde bu pratik ve nefis kahvaltılık tarifi evinizde yapabilirsiniz. Mutfakta harikalar yaratacağınız lezzetli ve pratik tarifler, kısa zamanda sağlıklı menüler yaratacağınız öneriler, tüm püf noktaları ile MigrosTV’de.

Püf noktası:

Hazırladığınız cevizli ezmeyi, kısık ateşte kaynatıp suyunu çektirdikten sonra kavanozlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

Cevizli Ezme Yapımı:

1. Ortadan ikiye kestiğiniz domateslerin kabuklarını soyun. Sap kısımlarını alıp çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri iri parçalar halinde doğrayın.
2. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğan ve sarımsakları iri parçalar halinde kesin.
3. Bol suda yıkadığınız maydanozların fazla suyunu süzdürün. Ceviz içlerini dikkatli bir şekilde ayıklayın.
4. Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri blendera alın. Zeytinyağı, biber salçası, maydanoz, ceviz içi, taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisi, sumak, kuru nane, pul biber ve tuz ilave edin.
5. Küçük parçalı bir kıvam alana kadar karıştırdığınız cevizli ezmeyi servis tabağına alıp arzuya göre ceviz içiyle süsleyerek servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER