MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Çiçek Poğaça Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK75'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Nefis bir poğaça yaptık, üstelik çiçek şeklinde… İster kahvaltı sofranızı lezzetlendirin, isterseniz misafirlerinize ikram edeceğiniz tabakların yıldızı yapın. Lezzetli detaylar tarif videomuzda. Kızarmış patates salatası ve sebzeli omlet tariflerimizi gördünüz mü? Kahvaltının yıldızı olmaya aday nefis kahvaltılık tariflerimizi kaçırmayın!

Çiçek Poğaça Tarifi
MALZEMELER
  • patates

    2 adet
  • süt

    1 su bardağı ılık
  • su

    1 su bardağı ılık
  • yumurta

    2
  • zeytinyağı

    1 su bardağı
  • kuru maya

    1/5 yemek kaşığı
  • şeker

    3 yemek kaşığı
  • tuz

    2 tatlı kaşığı
  • un

    Aldığı kadar
  • Touch Me

    1 Porselen tabak
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Hamur için süt şeker ve mayayı derin bir kapta karıştırıp 5 dakika kadar bekletin.

  • 2. Adım

    Diğer malzemleri de ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup,mayalanmaya bırakın.

  • 3. Adım

    Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve bezeler hazırlayın.

  • 4. Adım

    Hazırladığınız bezeleri biraz açarak bezelerin içine haşlanmış, ezilmiş ve baharatlandırılmış patatesi koyun ve yuvarlayıp, üzerine bastırarak genişletin.

  • 5. Adım

    Orta kısmı koparmadan bıçakla 6 veya 7 parçaya kesin.

  • 6. Adım

    Her parçayı aynı yöne çevirerek patatesli kısım görünecek şekilde çevirin.

  • 7. Adım

    Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında poğaçalar kızarana kadar pişirin.