Çilek Reçeli Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,76/5 Toplam: 6.934 Oy
view 59.201
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Çilek Reçeli Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Harika kahvaltılar için sürülebilir çikolatalara karşı mis gibi reçeller hazırlıyoruz!

Çilek en şahane meyvelerimizden biri. Pastaların da meyve salatalarının da içinde mis kokusu ile hemen kendini belli eder, tadı ile mest eder. Bandırmak için bir dilim ekmeğinizi kapın da gelin bu kez videolar çilek reçeli için oynatılıyor, tencereler onun için kaynatılıyor!

Mevsimin en minik, en sevimli, en kırmızı, en mis kokulu çileklerini toplayın ve ocakların başına doğru ilerleyin. Leziz reçel için kaynayan tencere ile evin tüm bireyleri hatta tüm eşyaları bu düş dolu çilek kokusunun sarhoşluğunda dans edip kaybolmaya hazır olsun.

Çilekli reçel tarifi, çilek reçeli tarifi, çilek reçeli nasıl yapılır, çilekli reçel yapımı, evde çilek reçeli nasıl yaparım, leziz çilekli reçel, çilekli reçel hazırlanışı ve daha birçok reçel tarifi için bizden ayrılmayın.

Püf Noktası ;

  • Ekleyeceğiniz tereyağı reçelin köpürüp olması gerektiğinden fazla kıvam almasını engelleyecektir.
  • Limon tuzu reçeli daha parlak ve raf ömrünün uzamasına destek olacaktır.

Çilek Reçeli Yapımı:

1. Çilekleri saplarını ayıklayıp iyice yıkayın ve bir tencere içerisine alıp şekeri üzerine ilave edin.
2. Tencerenin kapağını kapatıp 1 gece bekletin. Bekletme süresi sonunda çilekler suyunu salacaktır. Ardından ocağa alıp orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
3. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve ara ara karıştırın. Bu sırada üzerinde oluşacak köpükleri bir kaşık veya kevgir yardımıyla toplayın.
4. Ardından kıvamı için test edin. Soğuk bir tabağa reçeli damlattığınızda çok akışkan değilse yeterli kıvama ulaşmışsınız demektir.
5. Ocaktan almadan 2 dakika önce limon tuzunu ekleyip ardından tereyağını koyun.
6. Daha sonra altını kapatıp soğuması için biraz izin verin ve kavanoza doldurup kapağını kapatıp ters çevirin. Buzdolabında veya ışık görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER