Enginarlı Pilav Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,00/5 Toplam: 7 Oy
view 12.631
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Enginarlı Pilav Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Vitamin dolu sebzelerle yapılan pilavlar her zaman daha bir güzel! Bu kez sırada enginarlısı var… Kıvamı, tadı harika bu tarifimiz, yemeklerinizin yanına çok yakışacak… Beğendili tas kebabı tarifimizi de izleyin.

Püf noktası:

Bol suda nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Salamura enginarları dirilikleri gidene kadar haşlamaya özen gösterin.

Enginarlı Pilav Yapımı:

1. Salamura karışımından çıkartıp duruladığınız enginarları tencereye yerleştirin. Sıcak su, zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve tuz ilavesiyle kısık ateşte 20 dakika kadar haşlayın.
2. Pilav yapımında kullanmak üzere kuru soğanı yemeklik doğrayın. Ayıklanmış taze soğanları halka şeklinde kesin, dereotlarını incecik kıyın.
3. Geniş tabanlı bir pilav tenceresinde zeytinyağını kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
4. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyip şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun.
5. Doğranmış taze soğanları ekleyip bir tur karıştırın. 2,5 su bardağı ölçüsünde enginarların haşlama suyundan ekleyin. Kıyılmış dereotu, tuz ve toz şeker ilave edip kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.
6. Yaklaşık 12-15 dakika kadar pişirdiğiniz pilavı demlenmeye bıraktıktan sonra enginar çanakları üzerinde sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER