MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Et Sote Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Tane tane dökülen leziz pilavların en iyi arkadaşı, küp küp doğranıp lokum gibi pişirilmiş et yemekleri olsa gerek. Cümlemizi okurken bile ağzı sulanan yemek tutkunlarının olduğunu biliyoruz ve bunun için hemen harekete geçmeyi öneriyoruz.

Bu akşam yemeği için kasabınızdan en güzel eti sizin için ayırmasını isteyin, manavınızdan en taze sebzeleri özenle seçin ve kolları sıvayın; çünkü iyi bir et sotenin güzelleştirip özelleştirmediği bir sofra olmadı, olmayacak!

Kuru soğanların şifa dolu lezzetleri, mis kokulu domateslerin kırmızı kadar büyüleyici etkileri, yeşil biberlerin aromatik büyüsü ve baharatların uyumlu arkadaşlıkları ile hazırladığınız et soteyi ister ekmeğinizi bandıra bandıra yeyin, isterseniz pilava katık edin tercih ve hazırlaması sizden, tarifi bizden.

Et sote tarifi, et sote nasıl yapılır, nefis et sote hazırlanışı, et sote yapımı, leziz et sote nasıl pişirilir, et sote malzemeleri, et sote yapılışı ve daha birçok leziz tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Et Sote Tarifi
MALZEMELER
  • sıvı yağ

    3 yemek kaşığı
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet
  • dana kuşbaşı

    600 gram
  • defne yaprağı

    1 adet
  • sarımsak

    2 diş
  • biber salçası

    1 yemek kaşığı
  • domates

    2 adet
  • yeşil biber

    2 adet
  • pul biber

    1 tatlı kaşığı
  • kırmızı toz biber

    1 çay kaşığı
  • kimyon

    1/2 çay kaşığı
  • kekik

    1 çay kaşığı
  • sıcak su

    1 su bardağı
  • tuz

    2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve tereyağı ekleyin.

  • 2. Adım

    Ardından ufak küpler halinde doğranmış olan soğanları ince ince doğranmış olan sarımsakları kuşbaşı doğranmış olan etleri de ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.

  • 3. Adım

    Ardından içerisine salçayı küp küp doğranmış olan domatesleri, biberleri ve baharatları ekleyip domatesler suyunu salıp hafif çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.

  • 4. Adım

    Daha sonra içerisine sıcak suyu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.

  • 5. Adım

    Etler yumuşayınca ocaktan alıp servis edebilirsiniz.