MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Etli Bulgur Pilavı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Bulgur, sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biridir. Kimi zaman çorba, kimi
zaman pilav haliyle gönüllerde taht kurar. Karınların iyice doymasını sağlarken,
bünyeleri de sağlıkla doldurur. Glisemik indeksinin düşük, doyuruculuğunun
yüksek olmasıyla tercih sebebidir. Sıradaki videomuzda bulgurdan yine nefis
bir seçenek hazırladık. Eğer siz de bugünkü sofranız için ne pişireceğinize hâlâ
karar veremediyseniz etli bulgur pilavı pişirmek, güzel bir karar olabilir. Hem
besleyici hem de lezzetli etli bulgur pilavı; akşam yemeğinize çok yakışacak, ev
halkını keyifle doyuracak. Yanına dev bir salatayla ya da ızgara sebzelerle de
çok iyi gidecek, bizden söylemesi!

Etli bulgur pilavı nasıl yapılır, tüm detaylarıyla videomuzda sizi bekliyor.
Şimdiden afiyet olsun!
Etli bulgur pilavı gibi daha birçok doyurucu tarif için diğer videolarımızı da
incelemeyi ve Youtube Migros Türkiye kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz en iyi pilavlık bulgur çeşitlerini Migros Sanal Market
üzerinden hemen sipariş verebilirsiniz:

Etli Bulgur Pilavı Tarifi
MALZEMELER
  • sıvı yağ

    5 yemek kaşığı
  • dana veya kuzu eti

    400 gram
  • kuru soğan

    1 adet
  • pilavlık bulgur

    2 su bardağı
  • karabiber

    1/4 çay kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • sıcak su ya da et suyu

    3,5 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir pilav tenceresinin içerisine yağı ve etleri ekleyip kavurun.

  • 2. Adım

    Ardından içerisine soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Daha sonra içerisine bulguru baharatları ve suyu ekleyip ocağın altını kısarak pişmeye bırakın.

  • 4. Adım

    Suyu çekince ocaktan alıp bir karıştırın ve kapağını kapatıp 10 dk dinlenmeye bırakın.

  • 5. Adım

    Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.