Fırında Biberiyeli ve Sarımsaklı Patates Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,84/5 Toplam: 6.242 Oy
view 83.849
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Fırında Biberiyeli ve Sarımsaklı Patates Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Biberiye oldukça faydalı bitkilerden; derin temizlik sağlarken aynı zamanda  antibakteriyel ürünlerden daha fazla mikrop kırıcı özelliğe sahip. Çayı da insan vücuduna yararlı. Özellikle sindirim sistemine fayda sağlıyor. Yemeklere de tat katan biberiye ile nefis bir tarifimiz var; fırında biberiyeli ve sarımsaklı patates! Tarifi şimdi MigrosTV’de!

Patates sever misiniz? O halde enfes patates salatamızın tarifine de göz atmalısınız.

Salata tariflerimiz bunlarla sınırlı değil elbette; mesela karides salatası ya da çiğ kereviz salatasına ne dersiniz?

Fırında Biberiyeli ve Sarımsaklı Patates Yapımı:

1. Biberiyeleri saplarından ayırın.
2. Sarımsakları bıçağınızın tersiyle çok az ezin.
3. Patatesleri soyun.
4. Küçük patatesleri enlemesine iki parçaya büyük patatesleri dörde bölün.
5. Geniş bir tencereye ikiye böldüğünüz patatesleri yerleştirin.
6. Tuz ilave edip kaynaması için altını açın; soğuk su koyun.
7. Patatesleri 7-8 dakika kaynatıp suyunu süzdürün ve daha önceden yağladığınız geniş bir fırın tepsisine alın.
8. Tuz, karabiber ve üzerlerini kaplayacak kadar sızma zeytinyağı ekleyip tahta kaşıkla veya tepsiyi sallayarak karıştırın.
9. 190 derecelik fırında yarım saat pişirin.
10. Patatesleri fırından çıkarın üstüne ayıklamış olduğunuz biberiyeleri, sarımsakları gezdirip tekrardan fırına yerleştirin.
11. Biberiyeli sarımsaklı patatesleri 15-20 dakika daha pişirip sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER