BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK15'DK
-
PİŞİRME50'DK
-
KİŞİ SAYISI8 Porsiyon
Bal kabağı sezonu geldiyse turuncuya boyanmış, bal gibi zamanlar da gelmiş demektir! Tatlı dünyasının en lezzetli, aynı zamanda en masumlarından sayılan kabak tatlısı; yumuşacık kıvamı, nefis lezzeti ile birçok insanın favori tatlıları arasında yer alır.
Kabak tatlısı, genel olarak tencerede pişirilse de bu kez farklı bir yol izleyelim ve onu fırının sıcacık kucağı ile buluşturalım diyoruz. Eğer bu fikir, sizin de kulağınıza hoş geliyorsa hadi gelin peşimizden!
Dilimlediğimiz kabakları toz şeker, biraz karanfil, biraz da limon suyu ile buluşturuyor ve fırına veriyoruz. Malzemeleri ile bütçe dostu, pratik yapımı ile zaman kaybettirmeyen kabak tatlısı âdeta tüm tatlısever öğrencilerin, çalışan ya da acil misafiri gelen tüm ev sahiplerinin yakın dostu olmayı hak ediyor bizden söylemesi!
Pişirip soğuttuktan sonra, şerbeti iyice çeken kabakları servis tabağına alıp isteğe göre üzerine tahin gezdirip tamamlıyor ve sunuyoruz. Siz de bu lezzetten mahrum kalmamak için fırında kabak tatlısı yapımı hakkında tüm detaylar için hemen videomuzu izleyin, şimdiden afiyet olsun!
Fırında kabak tatlısı tarifi, fırında kabak tatlısı yapımı, fırında kabak tatlısı yapılışı, fırında kabak tatlısı nasıl yapılır, fırında kabak tatlısı nasıl hazırlanır, fırında kabak tatlısı hazırlanışı, fırında kabak tatlısı malzemeleri, ev yapımı fırında kabak tatlısı ve daha birçok pratik tatlı tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.