MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Bal kabağı sezonu geldiyse turuncuya boyanmış, bal gibi zamanlar da gelmiş demektir! Tatlı dünyasının en lezzetli, aynı zamanda en masumlarından sayılan kabak tatlısı; yumuşacık kıvamı, nefis lezzeti ile birçok insanın favori tatlıları arasında yer alır.

Kabak tatlısı, genel olarak tencerede pişirilse de bu kez farklı bir yol izleyelim ve onu fırının sıcacık kucağı ile buluşturalım diyoruz. Eğer bu fikir, sizin de kulağınıza hoş geliyorsa hadi gelin peşimizden!

Dilimlediğimiz kabakları toz şeker, biraz karanfil, biraz da limon suyu ile buluşturuyor ve fırına veriyoruz. Malzemeleri ile bütçe dostu, pratik yapımı ile zaman kaybettirmeyen kabak tatlısı âdeta tüm tatlısever öğrencilerin, çalışan ya da acil misafiri gelen tüm ev sahiplerinin yakın dostu olmayı hak ediyor bizden söylemesi!

Pişirip soğuttuktan sonra, şerbeti iyice çeken kabakları servis tabağına alıp isteğe göre üzerine tahin gezdirip tamamlıyor ve sunuyoruz. Siz de bu lezzetten mahrum kalmamak için fırında kabak tatlısı yapımı hakkında tüm detaylar için hemen videomuzu izleyin, şimdiden afiyet olsun!

Fırında kabak tatlısı tarifi, fırında kabak tatlısı yapımı, fırında kabak tatlısı yapılışı, fırında kabak tatlısı nasıl yapılır, fırında kabak tatlısı nasıl hazırlanır, fırında kabak tatlısı hazırlanışı, fırında kabak tatlısı malzemeleri, ev yapımı fırında kabak tatlısı ve daha birçok pratik tatlı tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • bal kabağı

    1 kg
  • toz şeker

    3 sb
  • limon suyu

    3-4 damla
  • karanfil

    2 adet yumurta sarısı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Balkabaklarının yeşil kısımlarını iyice kesin; arından bir borcama dizin; üzerine toz şeker limon suyu ve karanfili ilave edip 185 derecelik fırında iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

  • 2. Adım

    Üzerine tahin ve kırık ceviz serperek servis edebilirsiniz.