MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Halil Şef ile Bayram Tarifleri: Ekmek Kadayıfı
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Bayramın tadı, güzel bir tatlıyla çıkar; diyenler böyle buyursunlar. Çünkü
sıradaki videomuzda Halil Şef, bayram keyfinizi taçlandıracak bir tatlı
reçetesiyle karşınızda!
Şerbetli tatlılar arasında en sevilen seçeneklerden biri olan ekmek kadayıfına
Halil Şef’in yorumu değdi. Sonrası mı? Ekmek kadayıfı daha önce hiç bu kadar
yumuşak olmamıştı! Tarifimizin detaylarını videomuzdan öğrenebilir, şehrin en
ünlü tatlıcısından alınmış kadar nefis bir ekmek kadayıfını siz de kendi
ellerinizle hazırlayarak bayramı iddialı bir şekilde karşılayabilirsiniz. Yanına iyi
demlenmiş bir çay ve sevdiklerinizin sohbeti de eklenirse tadından yenmez! Bol
kaymağı, tam kıvamında şerbetiyle mest edecek ekmek kadayıfı için şimdiden
afiyet olsun!
Serimizin diğer videolarını da takip etmeyi ve Youtube Migros Türkiye
kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz nefis kaymağı Migros Sanal Market üzerinden hemen
sipariş etmek için tıklayın:

Halil Şef ile Bayram Tarifleri: Ekmek Kadayıfı
MALZEMELER
  • keki için
  • yumurta

    3 adet
  • un

    4 yemek kaşığı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • vanilya

    1 paket
  • şerbeti için
  • su

    3 su bardağı
  • şeker

    2,5 su bardağı
  • kreması için
  • hindistan cevizi

    4 yemek kaşığı
  • süt

    2,5 su bardağı
  • un

    3 yemek kaşığı
  • toz şeker

    5 yemek kaşığı
  • kaymak

    400 gram
  • vanilya

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak kekini hazırlayın ve bunun için bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyip iyice çırpın.

  • 2. Adım

    Ardından diğer malzemelerini ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili bir kabına ekleyip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirip fırından alın ve soğumaya bırakın.

  • 3. Adım

    Ardından şerbeti için bir tavanın içerisine toz şekeri ekleyip yavaş yavaş eritin ve şeker tamamen eriyip koyu renk alınca suyu ekleyin. Suyu ekleyince şeker katılaşacak fakat siz devam edin kaynatmaya çünkü kaynadıkça şeker eriyecek.

  • 4. Adım

    Kreması için bir tencerenin içerisine süt un ve şekeri ekleyip karıştırın.

  • 5. Adım

    Muhallebi kıvamına gelince içerisine hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın,içerisine kaymağı da ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.

  • 6. Adım

    Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye bölün ve bir kabın içersine ekleyin.

  • 7. Adım

    Şerbetin yarısını da üzerine gezdirin ve ardından içerisine kremayı ekleyip yayın.

  • 8. Adım

    Diğer kalan kek hamurunu da ekleyip kalan şerbeti üzerine yedirin ve buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz.