Halil Şef ile Bayram Tarifleri: Ekmek Kadayıfı
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bayramın tadı, güzel bir tatlıyla çıkar; diyenler böyle buyursunlar. Çünkü
sıradaki videomuzda Halil Şef, bayram keyfinizi taçlandıracak bir tatlı
reçetesiyle karşınızda!
Şerbetli tatlılar arasında en sevilen seçeneklerden biri olan ekmek kadayıfına
Halil Şef’in yorumu değdi. Sonrası mı? Ekmek kadayıfı daha önce hiç bu kadar
yumuşak olmamıştı! Tarifimizin detaylarını videomuzdan öğrenebilir, şehrin en
ünlü tatlıcısından alınmış kadar nefis bir ekmek kadayıfını siz de kendi
ellerinizle hazırlayarak bayramı iddialı bir şekilde karşılayabilirsiniz. Yanına iyi
demlenmiş bir çay ve sevdiklerinizin sohbeti de eklenirse tadından yenmez! Bol
kaymağı, tam kıvamında şerbetiyle mest edecek ekmek kadayıfı için şimdiden
afiyet olsun!
Serimizin diğer videolarını da takip etmeyi ve Youtube Migros Türkiye
kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz nefis kaymağı Migros Sanal Market üzerinden hemen
sipariş etmek için tıklayın:

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Yapımı:

1. İlk olarak kekini hazırlayın ve bunun için bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyip iyice çırpın.
2. Ardından diğer malzemelerini ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili bir kabına ekleyip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirip fırından alın ve soğumaya bırakın.
3. Ardından şerbeti için bir tavanın içerisine toz şekeri ekleyip yavaş yavaş eritin ve şeker tamamen eriyip koyu renk alınca suyu ekleyin. Suyu ekleyince şeker katılaşacak fakat siz devam edin kaynatmaya çünkü kaynadıkça şeker eriyecek.
4. Kreması için bir tencerenin içerisine süt un ve şekeri ekleyip karıştırın.
5. Muhallebi kıvamına gelince içerisine hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın,içerisine kaymağı da ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
6. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye bölün ve bir kabın içersine ekleyin.
7. Şerbetin yarısını da üzerine gezdirin ve ardından içerisine kremayı ekleyip yayın.
8. Diğer kalan kek hamurunu da ekleyip kalan şerbeti üzerine yedirin ve buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
.

EN ÇOK İZLENENLER