MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Havuçlu Portakallı Çorba Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Bu kez sizin için, içine sebze ve meyve de ilave ettiğimiz farklı ve enfes bir çorba hazırladık. Mutlaka denemelisiniz.

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Havuçlu Portakallı Çorba Tarifi
MALZEMELER
  • havuç

    700 gr
  • soğan

    1
  • sarımsak

    6 diş soyulmuş
  • zencefil

    1/2 tatlı kaşığı kıyılmış taze
  • zeytinyağı

    3 çorba kaşığı
  • -portakal- suyu ve rendesi

    1
  • tavuk suyu

    1.250 ml
  • defne yaprağı

    1
  • maydanoz

    1/4 demet kıyılmış
  • yoğurt

    65 gr
  • Tuz

    1 tatlı kaşığı
  • Karabiber

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Havuçları soyun ve ince şekilde dilimleyin.

  • 2. Adım

    Soğanları çok büyük olmayacak şekilde gelişigüzel kesin.

  • 3. Adım

    Sarımsakları kabukları soyup kıyın.

  • 4. Adım

    Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin, havuç ve soğanı biraz yumuşayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.

  • 5. Adım

    Sarımsağı da ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.

  • 6. Adım

    Tavuk suyunu, portakal kabuğunu, defne yaprağını ve zencefili tencereye ekleyin.

  • 7. Adım

    Sebzeleri kaynatın ve altını kısıp havuçlar yumuşayana kadar pişirin.

  • 8. Adım

    Defne yaprağını tencereden içinden çıkarın, çorbayı blenderdan geçirin ve başka bir tencereye süzün.

  • 9. Adım

    Portakal suyu, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın, çorbayı çok sıcak isterseniz ocakta biraz ısıtın. İnce kıyılmış maydanoz ve çırpılmış yoğurtla servis edin.