Havuçlu İrmik Helvası Tarifi
6.220 votes, average: 4,22 out of 56.220 votes, average: 4,22 out of 56.220 votes, average: 4,22 out of 56.220 votes, average: 4,22 out of 56.220 votes, average: 4,22 out of 5
4,22/5Toplam: 6.220 Oy
view 73.269
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Havuçlu İrmik Helvası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Helva sever misiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyiz… Peki hiç havuçlusunu denediniz mi? İrmik helvası anlayışınızı değiştirecek nefis irmik helvası tarifimiz ile karşınızdayız. Farklı ve lezzetli tatlı tarifleri için MigrosTV’den ayrılmayın.

Havuçlu İrmik Helvası Yapımı:

1. Önce tavamızı kızdırıp sıvı yağı kızdıralım.
2. Sonra tereyağını eritelim ve ardından irmiği ekleyelim.
3. Kokusu çıkana kadar kavuralım.
4. Şeker ilave edip 3-4 dakika kavuralım.
5. Rendelenmiş havuçları da karışıma ekleyerek kavuralım.
6. Tuz, tarçın, karabiber ve istenirse vanilya ekleyerek şöyle bir karıştıralım.
7. Sütü ekleyip dibinin tutmaması için arada karıştırarak göz göz olunca ocaktan alıp kapak kapatıp 20-25 dakika demlendirip dilediğiniz kalıba bastırarak yerleştirip, Antep fıstıklarıyla istediğiniz şekli vererek servis edebilirsiniz. 8. Afiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER