İrmik Tatlısı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,67/5 Toplam: 3 Oy
view 3.878
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

İrmik tatlısı malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kültürümüze işlemiş, kuşaktan kuşağa aktarılmış, milli lezzetlerimizden birinin tarifi var sırada. Lezzetiyle “anne tatlısı” tanımını hak eden, hem hafif hem de memnun edici irmik tatlısına buradan kocaman bir “iyi ki varsın” demek istiyoruz. İrmik, süt, toz şekerin yarattığı bu harika karışıma bir de limon ya da portakal kabuklarının aromatik büyüsünü katarsanız bu güzelim tatlı sizi alır da götürür. Hadi mis kokulu, hafif bir tatlı hazırlayıp sohbetleri de tatlandırmaya hazırsanız detaylar videomuzda! Şimdiden afiyet olsun.

İrmik tatlısı nasıl yapılır, irmik tatlısı tarifi, irmik tatlısı yapımı, kolay irmik tatlısı, evde irmik tatlısı yapımı, irmik tatlısı hazırlanışı ve daha birçok tatlı tarifi için bizden ayrılmayın.

Püf Noktası ;

  • Şerbet için süt yerine su kullanabilirsiniz.
  • Kullanacağınız fırın kalıbı ne kadar küçük olursa tatlının kabarıklığı o kadar fazla olacaktır.

İrmik tatlısı yapımı:

1. İlk olarak tatlının şerbetini yapmak ile başlayabilirsiniz. Toz şeker, ve suyu 10 dakika civarında kaynatın, ardından limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğuması için kenara alın.
2. Bir yoğurma kabı içerisinde toz şeker ve yumurtayı mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpılır. Ardından süt, vanilya, irmik, un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
3. Kullanacağınız fırın kabını tereyağ ile yağlayıp tatlı harcını kalıba aldıktan sonra üzerini bir kaşık veya spatula yardımıyla düzeltin.
4. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kabarıp üzeri kızarana kadar pişirin.
5. Tatlı fırından çıktığı gibi porsiyonlara ayırıp, her porsiyon üzerine çatal ile delikler açın, soğumuş olan şerbeti tatlının üzerine dökün ve tatlı şerbeti tamamen çektikten sonra servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER