Kabak Graten Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,37/5 Toplam: 5.519 Oy
view 79.060
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kabak Graten Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kabak graten yapmanın püf noktası kabakları çok kalın dilimlememek. Bu, kabağınızın iyi pişmesini engelleyecek ve sert olmasına neden olacaktır. Kabaklı lezzetler sever misiniz? O halde bu tarifleri de mutlaka izleyin; yoğurtlu kabakyoğurtlu kabak çorbası ve kabaklı soğuk çorba. Ama şimdi, ilk olarak tadına doyamayacağınız Kabak Graten tarifi burada!

Kabak Graten Yapımı:

1. Kabakları halka halka doğrayıp tuzlu kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve kevgirle alın. 
2. Beşamel sos için küçük bir tencerede tereyağını eritin ve unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
3. Kavrulunca üzerine sütü azar azar ve bir yandan çırparak ekleyin ve kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırın. 4. Tuz ve karabiberi de ekleyin. 
5. Kabakları fırın kabına dizin; üzerine önce dereotu serpiştirin, sonra beşamel sosu dökün. 
6. En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
7. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER