Kabak Mücver Nasıl Yapılır?
2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 2 Oy
view 378
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Kabak Mücver Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kabak mevsiminin mücversiz geçmeyeceğine inananlardan mısınız? Biz de öyle! O yüzden bu videomuzu nefis mi nefis bir kabak mücver yapımının nasıl olacağını göstermeye ayırdık. Mevsimin en güzel kabakları; dereotu, havuç, peynir, un, yumurta gibi hem sağlıklı hem leziz malzemeler bir de hafif bir acı ile birleşirse kabak sevmeyenlerin bile hayır diyemeyeceği bir yemek çıkmaz mı ortaya hiç? Yanına da bandırmalık sarımsaklı yoğurtlar hazırlanırsa o parmaklar yenmez mi hiç?

Gelişim çağındaki çocuklar için de oldukça besleyici olan kabak mücveri için ısınan yağları bekletip daha da fazla kızdırmayın deriz. Bu pratik ve çok lezzetli tarifi hemen uygulayıp sofranıza güzellik katmaya daha fazla geç kalmadan hemen videomuzu izleyin.

Kabak mücver tarifi, kabak mücver yapılışı, kabak mücver yapımı, pratik kabak mücver, nefis kabak mücver, ev yapımı kabak mücver, kabak mücver malzemeleri, kabak mücver nasıl yapılır, kabak mücver nasıl hazırlanır, kabak mücver hazırlanışı ve daha birçok nefis tarif MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Kabak Mücver Yapımı:

1. Kabakları soyup yıkadıktan sonra derin bir kabın içine rendeleyin.
2. Kabakları avuçlarınız arasında sıkıp suyunu çıkarın.
3. Aynı şekilde havucu da soyup yıkadıktan rendeleyin.
4. İncecik kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edip kaşıkla iyice karıştırın.
5. Peyniri küçük parçalara ayırarak ilave edin.
6. Üzerine yumurtaları kırıp unu ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi serpiştirin.
7. Tüm malzemeleri tekrar karıştırıp bir kenarda bekletin.
8. Diğer taraftan, orta boy bir tavaya zeytinyağı koyup kızdırın.
9. Mücver karışımından bir yemek kaşığı dolusu alıp yakın mesafeden kızgın yağa bırakın.
10. Altları iyice kızaran mücverleri ters çevirip diğer yüzlerini de kızartın.
11. Üzerine kağıt havlu serilmiş tabağa koyup fazla yağını çektirin.
12. Sıcak sıcak servise sunun. İsterseniz mücveri sarımsaklı yoğurtla da ikram edebilirsiniz.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER