Kavala Kurabiyesi Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,78/5 Toplam: 9 Oy
view 14.128
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
12

Kavala Kurabiyesi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Tazeliğini uzun süre koruyan, bademlerle lezzeti katlanan, Edirne’nin geleneksel kurabiyesi kavala kurabiyesini evde de yapabilirsiniz. Üstelik butik pastanelerle yarışacak lezzette.

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin, çok fazla toparlanmayan hamuru arzuya göre buzdolabında soğuttuktan sonra kurabiye yapımında kullanın.

Kavala Kurabiyesi Yapımı:

1. Rondoya aldığınız çiğ bademleri toz haline getirin.
2. 1 su bardağı un ve toz haline gelen çiğ bademleri sürekli karıştırarak kısık ateşte kavurun.
3. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, kavrulmuş un, pudra şekeri, kabartma tozu ve azar azar eklediğiniz unu hamur toparlanmaya başlayana kadar karıştırın.
4. Son olarak file badem eklediğiniz hamuru mutfak tezgahı üzerinde küçük parçalar halinde açın.
5. Kalıp yardımıyla, yaklaşık iki santimetre kalınlığında şekil verip yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
6. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER