MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
10 TL Altı Tarifler: Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Aile bütçesine katkı sağlayan 10 TL altı tariflerimize devam ediyoruz. Yer aldığı her tarifi geleneksel Türk mutfağının efsane lezzetlerinden birine dönüştüren ince bulgur bu kez minik köfteler halinde yoğurt ve sosla buluşuyor. Sofranızın odağında olmaya aday lezzet dolu tarifimizi kaçırmayın.

Püf noktası:

Bulgur köftelerinin dağılmaması için haşlama suyuna az miktarda ayçiçek yağı ekleyin.

Servis önerisi:

Tereyağında yakılmış kuru nane ilavesiyle servis edebilir, çırpılmış yoğurda sarımsak püresi ekleyebilirsiniz.

10 TL Altı Tarifler: Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi
MALZEMELER
  • ince bulgur

    1,5 su bardağı
  • su

    300 ml sıcak
  • -yumurta- akı

    1 adet
  • un

    2 yemek kaşığı
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • ayçiçek yağı

    2 yemek kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • domates

    Sosu için; 2 adet orta boy
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • sarımsak

    3 diş
  • domates salçası

    1 tatlı kaşığı
  • su

    1 su bardağı sıcak
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • yoğurt

    1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bulgur köftelerini hazırlamak için; derin bir tencereye aldığınız ince bulguru sıcak su ilavesiyle, kapağı kapalı bir tencerede 8-10 dakika kadar bekletin.

  • 2. Adım

    Bekletme süresi sonrasında şişen ince bulgurları; yumurta akı, un, domates salçası, ayçiçek yağı ve tuz ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun.

  • 3. Adım

    Toparlanan bulgurlu köfte harcını küçük parçalara bölüp ellerinizi ıslattıktan sonra yuvarlayın. Serçe parmağı yardımıyla orta kısımlarına hafifçe bastırın.

  • 4. Adım

    Derin bir tencerede kaynamakta olan suya az miktarda ayçiçek yağı ilave edip hazırladığınız köfteleri kısa bir süre haşlayın. Fazla suyunu süzdürüp bir kısmını sos yapımında kullanmak üzere kenara ayırın.

  • 5. Adım

    Sosu için; uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları keskin bir bıçak yardımıyla kesin ya da rendeleyin.

  • 6. Adım

    Küçük bir sos tenceresine aldığınız zeytinyağını kızdırın. Rendelenmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Rendelenmiş domatesleri katıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Domates salçası ilave ettikten sonra koyu bir kıvam alana kadar pişirme işlemini sürdürün.

  • 7. Adım

    Köfteleri haşladığınız sıcak su ilavesiyle kıvamını açıp tuzla çeşnilendirdiğiniz sosu ocaktan alın.

  • 8. Adım

    Çukur bir servis tabağına aldığınız bulgur köftelerini; çırpılmış yoğurt ve sarımsaklı domates sos eşliğinde sıcak olarak servis edin.