Kaymaklı Cin Baba Tatlısı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,48/5 Toplam: 5.595 Oy
view 79.137
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kaymaklı Cin Baba Tatlısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Osmanlı’dan günümüze eşsiz tatlar MigrosTV’de! Tarihin lezzet dolu sayfalarında, hiç duymadığınız ve belki de deneyimlemediğiniz farklı lezzetler hazırlamaya devam ediyoruz. Sıradaki tarifimiz Osmanlı’nın geleneksel tatlılarından; kaymaklı cin baba tatlısı. Şerbetli tatlı tariflerini tercih ediyorsanız, sofranızda bu tatlıya da yer açın deriz. Kaymaklı cin baba tatlısı tarifi şimdi MigrosTV’de!

Kaymaklı Cin Baba Tatlısı Yapımı:

1. Ilık su içinde mayayı eritin.
2. Unun ortasını çukur yapın malzemeyi dökün.
3. Başka yerde şekerle yumurtayı çırpın, içine margarini tuzu, vanilyayı koyun karıştırın.
4. Bu karışımı una ilave edin yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
5. Kalıplara yarısını dolduracak şekilde boşaltın ve mayalanması için bekleyin.
6. Mayalanan cin babaları kalıplara dökün 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk. pişirin.
7. Geniş bir tencerede şerbeti kaynatın, pişen ve soğuyan cin babaları şerbetin içine atın ve ters yüz yapın.
8. Yeterince şerbette şişen cin babaları şerbetten alın ve soğutun; üzerini süsleyin servis yapın.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER