Kilis Kebabı Tarifi
5.382 votes, average: 4,10 out of 55.382 votes, average: 4,10 out of 55.382 votes, average: 4,10 out of 55.382 votes, average: 4,10 out of 55.382 votes, average: 4,10 out of 5
4,10/5Toplam: 5.382 Oy
view 45.985
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kilis Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yöresel kebap tarifimiz ile karşınızdayız. 2014’ün ilk günlerinde kendimize şöyle nefis bir kebap ziyafeti verelim istedik. Tenceremizin baş misafiri patlıcan; ardından nefis baharatlar, en iyi etimizden kıyma ve salçalar da yerini aldı. Kilis kebabımız bir güzel oldu ki ne siz sorun ne biz söyleyelim. Hele bir de kolay yemek tarifleri ile karşınızda olmanın keyfi bir başka… Hatta evet, söylemeyelim direkt yiyelim! Siz de buyurmaz mısınız?

Kilis Kebabı Yapımı:

1. Patlıcanları yıkayın.
2. Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin ve 2 parmak kalınlığında doğrayın. 
3. Kıymayı geniş bir kaba alın.
4. Üzerine tuz, karabiber, yenibahar ekleyin.
5. İyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfte haline getirin.
6. Şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan olacak şekilde dizin; ızgarada arkalı önlü pişirin.
7. Bir tencereye sıvı yağı koyup, kızdırın.
8. Halka olarak doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek kavurun.
9. İnce ince doğradığınız sivri ve kırmızı biberi ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
10. Izgarada pişirdiğimiz köfte ve patlıcanları ,biber ve domates salçasını koyalım ve suyunu ilave edin.
11. Su kaynamaya başladığında tuz, karabiber, yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin.
12. Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz domates dilimlerini kebabın üzerine dizin.
13. Domates dilimleri yumuşadığında tencereyi ateşten alıp, servis yapın. Afiyet olsun.
.
.
.
100. lıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER