MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kirazlı Damla Çikolatalı Kek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Mevsim tazeleri her zaman mutfağımızın temel malzemeleri. Mevsim tazelerini nefis yemek tariflerimize ilave etmekten mutluluk duyuyor ve lezzetli tariflerimizi meyvelerle taçlandırıyoruz. Klasik kek tariflerinden sıkılanlara harika bir alternatif; kirazlı, damla çikolatalı kek. Detayları için videomuzu izleyin. Bu videomuz da ilginizi çekecek: Kurutulmuş domatesli omlet.

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre kirazların çekirdeklerini çıkartarak da kullanabilirsiniz.

Kirazlı Damla Çikolatalı Kek Tarifi
MALZEMELER
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 gram kiraz
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.

  • 2. Adım

    Toz şeker ilavesiyle şeker taneleri tamamen eriyene kadar çırpın.

  • 3. Adım

    Süt, zeytinyağı ve tereyağı ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.

  • 4. Adım

    Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı azar azar ilave edip karıştırma işlemini sürdürün.

  • 5. Adım

    Son olarak hafifçe unlanmış damla çikolataları ekleyip hazırladığınız kek karışımını yağlanmış kalıba dökün.

  • 6. Adım

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimler halinde servis edin.