MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kıymalı Ispanaklı Ezogelin Pilavı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Sofraların dumanı üstünde lezzeti ezogelin çorbasının ardından ezogelin pilavı ile karşınızdayız. Kıyma ve ıspanakla daha da lezzetlenen sağlık deposu tarifimizi kaçırmayın!

Püf noktası:

Arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatları pilav tarifine ekleyebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Domates püresi yerine arzuya göre az miktarda domates ve biber salçası kullanabilirsiniz.

Kıymalı Ispanaklı Ezogelin Pilavı Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • kırmızı biber

    1 adet orta boy
  • orta yağlı kıyma

    200 gram
  • ıspanak

    200 gram dondurulmuş
  • domates püresi

    1/2 su bardağı
  • arpa şehriye

    1,5 su bardağı
  • et suyu

    3 su bardağı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Geniş tabanlı bir tavaya akatardığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 2. Adım

    Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi küçük küpler halinde doğrayın.

  • 3. Adım

    Hafif bir renk alan kuru soğanlara orta yağlı kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.

  • 4. Adım

    Kavrulmuş kıymaya doğranmış kırmızı biber ve dondurulmuş ıspanak yapraklarını ekleyip pişirme işlemini sürdürün.

  • 5. Adım

    Domates püresi katıp 2-3 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Tuz ilavesiyle tatlandırın.

  • 6. Adım

    Domates püresi suyunu çektiğinde arpa şehriyeleri katıp orta ateşte kısa bir süre kavurun.

  • 7. Adım

    Son olarak sıcak et suyunu ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede, arpa şehriyeler açılana kadar kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün. Suyunu çekip demini alan kıymalı / ıspanaklı Ezogelin pilavını bekletmeden servis edin.