Kızartılmış Bayat Ekmek Mantısı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 1 Oy
view 3.147
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Kızartılmış Bayat Ekmek Mantısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Ekmeği, bayatladıktan sonra bile israf etmeden değerlendirmenin yolları MigrosTV’de! Türk mutfağının geleneksel lezzeti mantıyı bu kez bayat ekmekle yapıyoruz. Bayat ekmekli tariflerimiz devam ediyor; bu önerilerimiz de ilginizi çekecek: Bayat ekmek kebabı, elmalı bayat ekmek topları.

Püf noktası:

Kenar kısımlarını aldığınız bayat ekmek dilimlerini rondoda geçirip un haline getirdikten sonra kullanın.

Servis önerisi:

Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ilavesiyle servis edebilir, üzerine toz kırmızıbiberli yağ gezdirebilirsiniz.

Kızartılmış Bayat Ekmek Mantısı Yapımı:

1. Ayıklayıp bol suda yıkadığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.
2. Rondodan geçirip un haline getirdiğiniz bayat ekmekleri derin bir kaseye alın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, doğranmış kuru soğan ve maydanoz, tuz, kimyon ve toz kırmızıbiber ilavesiyle karıştırın.
3. Özleşene kadar yoğurduğunuz harcı küçük parçalara bölüp yağladığınız ellerinizle yassı mantılar hazırlayın.
4. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Hazırladığınız yassı mantıları arkalı önlü ters çevirip kızgın yağda kızartın.
5. Kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp dinlendirdiğiniz köfteleri, çırpılmış süzme yoğurt eşliğinde bekletmeden servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER