MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kızartılmış Bayat Ekmek Mantısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Ekmeği, bayatladıktan sonra bile israf etmeden değerlendirmenin yolları MigrosTV’de! Türk mutfağının geleneksel lezzeti mantıyı bu kez bayat ekmekle yapıyoruz. Bayat ekmekli tariflerimiz devam ediyor; bu önerilerimiz de ilginizi çekecek: Bayat ekmek kebabı, elmalı bayat ekmek topları.

Püf noktası:

Kenar kısımlarını aldığınız bayat ekmek dilimlerini rondoda geçirip un haline getirdikten sonra kullanın.

Servis önerisi:

Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ilavesiyle servis edebilir, üzerine toz kırmızıbiberli yağ gezdirebilirsiniz.

Kızartılmış Bayat Ekmek Mantısı Tarifi
MALZEMELER
  • ekmek unu

    1 su bardağı bayat
  • yumurta

    2 adet
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • maydanoz

    1 yemek kaşığı doğranmış
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • kimyon

    1 çay kaşığı
  • kırmızıbiber

    1 çay kaşığı toz
  • ayçiçek yağı

    Kızartmak için; 1 su bardağı
  • süzme yoğurt

    Servisi için; 1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Ayıklayıp bol suda yıkadığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.

  • 2. Adım

    Rondodan geçirip un haline getirdiğiniz bayat ekmekleri derin bir kaseye alın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, doğranmış kuru soğan ve maydanoz, tuz, kimyon ve toz kırmızıbiber ilavesiyle karıştırın.

  • 3. Adım

    Özleşene kadar yoğurduğunuz harcı küçük parçalara bölüp yağladığınız ellerinizle yassı mantılar hazırlayın.

  • 4. Adım

    Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Hazırladığınız yassı mantıları arkalı önlü ters çevirip kızgın yağda kızartın.

  • 5. Adım

    Kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp dinlendirdiğiniz köfteleri, çırpılmış süzme yoğurt eşliğinde bekletmeden servis edin.