MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Halloween’e Yakışacak Bal Kabaklı Tart Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

MigrosTV’den herkese merhabalar! Bal kabağının lezzetini tam anlamıyla hissedeceğiniz, çayın ve kahvenin yanında oldukça yakışacak, halloween’lerin vazgeçilmezi olacak harika bal kabaklı tart tarifimiz ile sizlerleyiz!

Halloween’e Yakışacak Bal Kabaklı Tart Tarifi
MALZEMELER
  • Tabanı için; Un

    2,5 su bardağı
  • Yumurta

    1 adet
  • Pudra şekeri

    1/2 su bardağı
  • Tereyağı

    160 g
  • Vanilya

    1 paket
  • Kabartma tozu

    1 çay kaşığı
  • İç Harcı İçin; Bal kabağı püresi

    2 su bardağı
  • Yumurta

    3 adet
  • Krema

    200 ml
  • Esmer şeker

    1 çay bardağı
  • Toz tarçın

    1 çay kaşığı
  • Muskat rendesi

  • Üzeri için; Yumurta

    1 adet
  • Pudra şekeri

    3 yemek kaşığı
  • Tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • Vanilya

    1 paket
  • Kabartma tozu

    1/4 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak tabanı için bir kabın içerisinde oda ısısındaki tereyağını ve pudra şekerini parmak uçlarınızla yoğurun. Ardından sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip yumuşak, ele yapışmaya bir hamur elde edin. Daha sonra bu hamuru buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirin.

  • 2. Adım

    Ardından iki yağlı kağıt arasında hamuru turta kalıbınıza göre açın.

  • 3. Adım

    Hamuru turta kalıbına yerleştirin ve kenarlarını alın. Üzerine çatal ile delikler açın ve yağlı kağıt koyup ağırlık yapması için herhangi bir bakliyat ekleyip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif kızarana dek pişirin.

  • 4. Adım

    İç harcı için tüm malzemeleri bir kabın içerisinde iyice karıştırın ve fırından çıkardığınız turta hamurunun üzerindeki yağlı kağıt ile bakliyatları alıp iç harcını dökün ve fırında pişirmeye devam edin. Bu sırada üzeri için olan hamuru hazırlayın.

  • 5. Adım

    Tüm malzemeleri bir kabın içerisine ekleyip buzdolabında 5 dakika dinlendirin ve iki yağlı kağıt arasında açın.

  • 6. Adım

    İstediğiniz şekilde şekil verin ve tekrar buzdolabında 5 dakika dinlendirin.

  • 7. Adım

    Üzeri kabuk tutmaya başlayan turtayı fırından alıp şekil verdiğiniz hamuru üzerine ekleyin ve fırında pişirmeye devam edin. Üzeri kızarıp piştikten sonra soğutup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.