MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Çilekli Mereng Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK40'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Krem tartar ve çilek şurubu bir araya geliyor ve ortaya enfes bir çilekli mereng çıkıyor. Buyurun tarifimizi izleyin, siz de evinizde bu enfes lezzeti yakalayın.

Çilek sever misiniz? Eğer cevabınız evetse bu tariflerimiz de ilginizi çekecek; çilekli kurabiye, çilekli tiramisu, çilekli milföy.

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır. Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Çilekli Mereng Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    2 adet (Sadece akı)
  • şeker

    1 çay bardağı
  • krem tartar

    1 çay kaşığı
  • çilek şurubu

    1 tatlı kaşığı
  • pembe gıda boyası

    12 çay kaşığı
  • çilek

    Arzu edilen kadar
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Yumurta aklarını iyice kar haline gelene kadar çırpın.

  • 2. Adım

    Daha sonra çırpma kabınızı, benmari usulü kaynayan bir tencerenin üzerine oturtun ve çırpmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Bu sırada şekeri de kaşık kaşık ekleyin.

  • 4. Adım

    Ardından krem tartarı, gıda boyasını ekleyin ve iyice çırpın.

  • 5. Adım

     10 dakika sonra kabınızı kaynayan suyun üzerinden alın ve çilek şurubunu ekleyin ve tekrar iyice çırpın.

  • 6. Adım

    Kremanızın kıvamı iyice sertleşmelidir, kaşıkla kaldırdığınızda üzerinden krema akmayacak kıvamda olması en idealidir.

  • 7. Adım

     Kremanız istediğiniz kıvamda olunca, sıkma pompanıza doldurun ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye minik minik sıkın.

  • 8. Adım

    Fırınınızı 200 derece ısıtın; ardından 100 dereceye düşürün ve mereng tepsinizi fırına koyun.

  • 9. Adım

    20 dakika kadar pişirin. Soğutup servis edin.