MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Taze Kekikli Çörek
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

En faydalı, en mis kokan tamamlayıcılarımızdan biri olan, mutfakların vazgeçilmezi kekik ile bu kez çayın yanına çok yakışacak, şehrin en ünlü fırınlarını kıskandıracak nefis bir çörek hazırlamaya ne dersiniz?

Özellikle et ve tavuk yemeklerini kekiksiz tüketemeyen kekik âşıklarına bu çörek çok iyi gelecek! Mis gibi kokusu evinizi sararken, uzayan kaşar peyniri ile damaklarınızı ele geçirecek, kekik sevmeyenlere kekiği sevdirecek nefis çörek için bir şans vermeye hazırsanız detaylar videomuzda. Kahvaltıda, çay sofrasında, beslenme çantasında kendine yer bulup yiyenlerini mest edecek kekikli çörek yapımı için şimdiden kolaylıklar! Yanına iyi demlenmiş bir çay ya da buz gibi bir ayran hazırlamayı sakın unutmayın.

Taze Kekikli Çörek
MALZEMELER
  • tereyağ (oda sıcaklığında)

    160 gram
  • süt (oda sıcaklığında

    1/2 su bardağı )
  • ılık su

    1/2 su bardağı
  • kuru maya

    1 paket
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • un (elenmiş)

    2.5 su bardağı
  • taze kekik

    2-3 dal
  • taze biberiye

    2 dal
  • İçi için;
  • rendelenmiş kaşar peyniri

    200 gram
  • taze kekik

    1 tatlı kaşığı
  • taze biberiye

    1 tatlı kaşığı
  • Üzeri için;
  • yumurta sarısı

    1 Adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir kabın içerisine unu ilave edin ve havuz yapın.

  • 2. Adım

    Ardından bir kabın içerisinde ılık suyu ve mayayı karıştırıp havuz yaptığınız hamura ilave edin.

  • 3. Adım

    Elinizle hamuru yavaş yavaş karıştırın ardından diğer malzemeleri ve dallarından ayrılmış taze baharatları ilave edin ve karıştırmaya devam edin. 3.Hamur ele yapıışmayan yumuşak bir hamur olana dek iyice yoğurun.

  • 4. Adım

    Hamurun üzerini streçleyip en az 1 saat kadar oda sıcaklığında dinlendirin.

  • 5. Adım

    İç malzemeyi birbirine karıştırın.

  • 6. Adım

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle hamuru hafif açın ortasına iç malzemesinden ekleyip kenarlarını kapatıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın kabına dizin. (Bu sırada hamurlar birbirlerine biraz yakın olabilirler pişerken birbirlerine yapışsınlar diye.)

  • 7. Adım

    Üzerine yumurta sarısı sürerek bir tepsi vb malzemele ile üzerini kapatıp 25-30 dakika oda sıcaklığında tekrar mayalanmasını sağlayın.

  • 8. Adım

    İkince kez mayalanan çörekleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirip servis edebilirsiniz.