MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kuşbaşılı Kaşarlı Pide
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Pide çeşitleri; Türk mutfağının en sevilen, büyük küçük herkes tarafından bayılarak tüketilen yemeklerindendir. Oldukça doyurucu ve leziz halleriyle lahmacunun ortasındadır, pizzaya göz kırpandır. Çay sofralarına da yakışır, leziz bir ayrana da çok iyi bir yoldaş olur. Peynirlisi, kıymalısı, patateslisi derken her damak zevkine uyum göstermeyi iyi bilir.
Sıradaki tarif kaşar peynirinin yakışmayacağı, içine katılıp da güzelleştiremeyeceği bir lezzet olmadığına inananlara, pideye bayılanlara geliyor. Tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Kuşbaşılı pide tarifi, kuşbaşılı pide yapımı, kuşbaşılı pide hazırlanışı, kolay kuşbaşılı pide yapımı, evde kuşbaşılı pide hazırlanışı, pratik kuşbaşılı pide nasıl hazırlarım ve daha birçok lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Kuşbaşılı Kaşarlı Pide
MALZEMELER
  • dana kuşbaşı

    250 gr.
  • tereyağı

    1 tk.
  • sıvı yağ

    1 çk.
  • yeşil biber

    1 adet
  • domates püresi

    2 yk.
  • tuz

    1 çk.
  • karabiber

    1 çk.
  • un

    Hamuru İçin; 4 sb.
  • yaş maya

    1/2 paket
  • şeker

    1 tk.
  • tuz

    1 tk.
  • su

    1 sb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Uygun bir tavaya tereyağı alınarak eritilir. Sonrasında etler konularak her yeri pişene kadar kavrulur. Ardından üzerine kapak kapatılır ve suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir.

  • 2. Adım

    Etler suyunu çektikten sonra sıvı yağ, biber, domates püresi ve baharatlar eklenerek lezzetlendirilir, 2 dakika daha kavrulup ocaktan alınır ve soğuması için bekletilir.

  • 3. Adım

    Hamuru için bir karıştırma kabı içerisine un, maya, şeker, tuz ve su karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

  • 4. Adım

    Hamurun üzeri streç ile kapatılarak mayalanması için oda sıcaklığında 30 dakika bekletilir.

  • 5. Adım

    Hamur mayalandıktan sonra cevizden biraz daha büyük bezeler koparılır ve merdane yardımıyla açılır.

  • 6. Adım

    Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulup içerisine etler yerleştirilerek kenarları katlanır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirilir.

  • 7. Adım

    Son olarak fırından çıkartılıp üzerilerine rendelenmiş kaşar peyniri konulur ve 5 dakika daha fırınlanır. Sıcak bir şekilde servis edilir.