MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kuşkonmazlı Kuzu Beyti Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Gastronom Pelin Dumanlı, MigrosTV mutfağında nefis lezzetler hazırlamaya devam ediyor! Sırada kuşkonmazlı kuzu beyti var. Pelin Dumanlı’dan lezzet dolu bu yemek tarifini alırken, püf noktaları da öğrendik. Tüm detaylar videomuzda. Pelin Dumanlı’nın nefis önerileri devam ediyor. Bu videolarımızı da kaçırmayın; közlenmiş patlıcan ve domates soslu kuzu kapamlık et, yürek kavurma tarifi.

Kuşkonmazlı Kuzu Beyti Tarifi
MALZEMELER
  • kuzu beyti

    500 gr
  • tereyağı

    125 gr
  • limon

    1 adet
  • maydanoz

    Yarım demet
  • taze kekik

    Bir miktar
  • kuşkonmaz

    300 gr
  • kimyon tohumu

    1 çay kaşığı
  • sarımsak

    1 diş
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kuşkonmazları bir miktar tuz ilave ettiğiniz suda 3 dakika haşlayın ve buzlu su dolu kasede bekletin.

  • 2. Adım

    Yağlı kağıdın üzerine tereyağını doğrayın.

  • 3. Adım

    Limonu tereyağının üzerine rendeleyin.

  • 4. Adım

    Kimyon tohumunu ve doğradığınız maydanoz ve taze kekiği de ekleyin.

  • 5. Adım

    1 diş sarımsağı da minik doğrayın ve ekleyin.

  • 6. Adım

    Baharatlı tereyağını yağlı kağıda sarın ve yarım saat buzluğa atın.

  • 7. Adım

    Yarım fincan zeytinyağı koyduğunuz tavaya, tuz ve karabiberle birlikte kuşkonmazları ekleyin ve soteleyin.

  • 8. Adım

    Kuzu beytileri de tavada kuşkonmazların yanında mühürleyerek her iki tarafını 5 dakika pişirin.

  • 9. Adım

    Servis tabağına aldıktan sonra baharatlı tereyağı parçalarını üzerine bırakın ve servis edin.