Lazanya Tarifi
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 1.117
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Lazanya Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan lazanyayı evinizin mutfağında hazırlayıp her lokmasında İtalya sokaklarında gezinir gibi ya da İtalya’nın en güzel kafelerinden birinde oturuyor gibi hissetmek ister misiniz? İstersiniz istersiniz…

Çeşitli sos ya da peynirlerle, bazen sebze, et çeşitleri ya da deniz ürünleri ile buluşan lazanyalar damaklarda taht kuruyor. Öyle ya, yoksa lazanya ünlü çizgi film kahramanı Garfield’ın nasıl favori yiyeceği olurdu ki?

Siz de Garfield kadar lezzet düşkünüyseniz ve bu akşam tek bir yemek ile doyurucu bir sofra kurayım diyorsanız lazanya, kesinlikle doğru bir tercih olacaktır.

Yapımında bizim kıymayı tercih ettiğimiz, kat kat lezzet, kat kat doyuruculuk vaat eden lazanya tarifi hakkında tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Lazanya tarifi, lazanya yapılışı, lazanya hazırlanışı, lazanya nasıl yapılır, lazanya nasıl hazırlanır, ev yapımı lazanya, lazanya malzemeleri, nefis lazanya tarifi ve daha birçok özel tarif MigrosTV videolarında sizi bekliyor. Bizden ayrılmayın.

Lazanya Yapımı:

1. Tencereye sıvıyağı ekleyin ve kıymayı suyunu salıp çekene kadar pişirin.
2. Ardından sebzeler ve baharatları ekleyin.
3. En son bezelyeyi ekleyin ve bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
4. Beşamel sos için bir tencereye tereyağ ve un ilave edin. Un kokusu gidene kadar kavurun ardından süt ekleyin ve hızlıca çırpın.
5. Kıvam almaya başlayınca baharatları ekleyin, 1-2 dk daha karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın.
6. Bir fırın kabının içerisine 1 kepçe sos dökün ve üzerine lazanya yapraklarını koyup tekrar sos dökün.
7. Kıymalı harçtan ilave edin ve bir tutam kaşar peyniri serpip üzerine tekrar lazanya koyun.
8. Bu işlemi 4-5 kat olana kadar tekrar edin ve en üste sadece beşamel sos ve kaşar rendesi ilave ederek 180 derecelik fırında 35 dakika kadar üzerine kızarana kadar pişirin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER