Meyhane Pilavı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,17/5 Toplam: 6 Oy
view 16.026
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Meyhane Pilavı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sadece salçalısı bile lezzete doyuran bulgur pilavının sebzeli hali; nam-i diğer meyhane pilavı. Sebzelerle bir araya gelince daha da enfes olan, sağlıklı bulgur pilavının bu hali, ana yemek olmaya yetiyor.

Pişirme önerisi:

Kullanmış olduğunuz kuru soğan, domates ve kırmızı biber miktarını arzu ettiğiniz oranda arttırabilir, farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Kısık ateşte erittiğiniz az miktarda tereyağını demlenen meyhane pilavıyla karıştırdıktan sonra da servis edebilirsiniz.

Meyhane Pilavı Yapımı:

1. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil kısmını alıp kabuklarını soyduğunuz domatesi soğanlarla uyumlu olacak şekilde doğrayın.
2. Uç kısmını kesip ortadan ikiye kestiğiniz kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
3. Zeytinyağını derin bir pilav tenceresinde kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin. Kırmızı biberleri ekleyip soteleme işlemini kısa bir süre daha sürdürün.
4. Domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz iri bulguru ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
5. Sıcak su eklediğiniz meyhane pilavını kapağını kapattığınız tencerede 10-12 dakika, kısık ateşte pişirin. Demlendirdikten sonra ılık ya da sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER