Suyu Fazla Gelen Çorbayı Kurtarmanın 5 Yolu

Çorba çeşitleri; soğuk günlerin en güzel öğünü, sofraların en nefis başlangıcı,
hafiflik isteyen midelerin en vazgeçilmezidir. Yanına güzel bir salata ya da ana
yemek eklenirse sizden mutlusu olmaz. Tabii, çorbanın tam kıvamında olması
da ayrı bir önemlidir. Eğer ki ölçü şaşar da çorba gereğinden fazla sulu olursa
tüm keyifler kaçabilir, damak zevki koşarak uzaklaşabilir.
Siz de çorba yapımına dair püf noktaları arıyorsanız doğru yerdesiniz.
Yazımızın devamında suyu fazla gelen çorbayı kurtarmanın, aşırı sıvık olan
çorbayı koyulaştırmanın 5 püf noktasını sizin için paylaştık. Buyurun,
detaylara…

1. Fazladan Kaynatmak

Suyu fazla gelen çorbayı kurtarmanın akla gelen ilk yollarından biri, çorbayı
fazladan kaynatmaktır. Bu sayede su içeriği azalacak ve çorba koyulaşacaktır.
Ancak bu yöntemde azalan sadece su değil; aynı zamanda çorbanın faydalı
besin değerleridir. Dolayısıyla fazla kaynatmak, acil ve gerekli malzemelerin
olmadığı durumlarda tercih edilebilse de mümkünse bu yöntemden uzak
durmak en iyisidir.

2. Patates Ekleyin

Suyu fazla gelen çorbayı koyulaştırmanın en garanti yöntemlerinden biri, bir
miktar patates eklemektir. Rendeleyerek ya da minik minik doğrayıp
ekleyeceğiniz patatesler, içeriklerindeki nişasta sayesinde çorbanın
koyulaşmasını sağlar. Ekleyeceğiniz patates miktarını, sululuk derecesine göre
belirleyebilirsiniz.

3. Yoğurt ya da Süt Ekleyin

Sıradaki yöntem, çorbayı kurtarmanın yanı sıra daha da lezzetlendirecek! Suyu
fazla gelen çorbaya bir miktar süt ya da yoğurt ekleyerek çorbanın koyu bir
kıvam almasını, aynı zamanda krema gibi bir lezzet de kazanmasını
sağlayabilirsiniz. Çorbanın kalorisinin yükselmesini dert etmiyorsanız krema da
kullanarak daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz. Ancak tüm bu malzemelerin
ekleme sırasında kesilmeyeceğinden emin olmalısınız.

4. Farklı Tahıllar Ekleyin

Suyu fazla gelen çorbayı kurtarmanın garanti yöntemlerinden bir diğeri de farklı
tahıllar eklemektir. Bulgur, mercimek, pirinç, arpa, tel şehriye gibi
seçeneklerden bir miktar ekleyerek çorbanızın ideal kıvama gelmesini aynı
zamanda zenginleşmesini sağlayabilirsiniz.

5. Un ya da Ekmek Ekleyin

Çorbaya ideal kıvam kazandırabilmek için uygulayabileceğiniz pratik
yöntemlerden biri de 1-2 yemek kaşığı un kavurup çorbaya eklemektir. Bu
sayede çorba koyulaşır. Daha da pratik bir yöntem ararsanız bir miktar ekmek
içi ekleyerek fazla suyun anında çekilmesini sağlayabilir, çorbanızı
kurtarabilirsiniz.

 

Anlık gelişen durumlar için hızlı ve lezzetli çorbalar yapmak istiyorsanız ihtiyacınız olan malzemeler Migros Sanal Market’te! Sipariş vermek hemen tıklayın.