Klima Etkili: Ananaslı Buz

Dile kolay, pratik bir şekilde hazırlanan dondurma meybuz. Ananas elbette canımız ciğerimiz. Küçük küpler halinde kesilen ananas dilimleri; krema, süt ve vanilya özütü ilavesiyle püre haline getirilip porsiyonluk kalıplara paylaştırıldıktan sonra donduruluyor. Ev yapımı, meyve özlü ananaslı buz dondurmalarımız pratik bir şekilde afiyetle yeniliyor.

Ananaslı Buz Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 adet büyük boy ananas

200 ml. krema

¾ su bardağı süt

½ çay kaşığı vanilya özütü

4 adet taze nane yaprağı (arzuya göre)

Püf noktası:

Hazırladığınız meybuzun kıvam ve yoğunluğunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Servis önerisi:

Buz küpleri üzerinde servis ettiğiniz ananaslı meybuzları bekletmeden servis edin.

Nasıl Yapılır?

Sap kısmını kesip kabuklarını soyduğunuz ananasın orta ve sert kısmını çıkartın.

Küp şeklinde kestiğiniz ananas dilimlerini mutfak robotuna alın. Buzdolabında soğuttuğunuz krema, soğuk süt ve vanilya özütü ilavesiyle püre haline gelene kadar çektirin.

Arzuya göre ince kıyılmış nane yaprakları ekleyip son halini verin. Hazırladığınız karışımı porsiyonluk dondurma kalıplarına paylaştırın.

Orta kısımlarına tahta çubuklar yerleştirip derin dondurucuda kıvam alana kadar dondurun.

Kıvam alıp soğuyan meyveli dondurmaları bekletmeden servis edin.