Avakodoyu Yeniden Keşfedeceğiniz 5 Tarif

Avokado içerdiği yüksek lif oranı ve yararlı yağları sayesinde genellikle vejetaryen beslenenlerin ya da diyet yapanlar tarafından tercih ediliyordu. Eskiden yüksek fiyatlara satılan bu egzotik tadı hala sevemediyseniz, size hayır diyemeyeceğiz beş lezzetli tarifi öneriyoruz.

avokado

Avokadolu Yumurta  

·       1 adet avokado

·       2 adet yumurta

·       Taze soğan 

Avokadoyu ikiye kesin ve çekirdeğini çıkarın. Daha sonra  yağladığınız fırın kabına koyun ve içerisine yumurtaları kırıp tuz ve karabiber ile lezzetlendirip önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Dilerseniz üzerine peynir ve taze soğan ekleyebilirsiniz.

Guacamole Sos

  • 4 adet olgun avokado
  • 4 adet jalapeno biberi
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet orta boy kırmızı soğan
  • 2 adet lime suyu (yeşil limon)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1/4 demet taze kişniş
  • Arzuya göre 2 yemek kaşığı krema ya da süzme yoğurt 

avokado-sos

Arzuya göre tohumlarını alıp, pişirmeden de kullanabileceğiniz jalapeno biberlerini, fırında ya da yüksek ateşte 10 dakika kadar közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra soğumaya bırakın.

Olgun durumda olan avokadoları ortadan ikiye kesin, çekirdeğini çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Dilimlediğiniz avokadoları, hafif taneli kalacak şekilde bir çatal yardımıyla ezin. Kırmızı soğanı yemeklik doğrayın ve sarımsağı rendeleyin. Ardından kişnişi incecik kıyın. Domatesi küçük küpler halinde kestikten sonra biberleri ekleyin. Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri, püre avokado ile birlikte güzelce karıştırın.

Ağız tadınıza göre zeytinyağı, yeşil limonların suyu, tuz ve karabiber ilave edin. Ağzı kapalı bir kavanozda soğuttuktan sonra atıştırmalık olarak cips, salata ya da et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. 

Avokadolu Tost 

·       2 dilim ekmek

·       2-3 yemek kaşığı pesto sos

·       2 dilim dilediğiniz bir peynir

·       Bir avuç bebek ıspanak

·       3-4 adet zeytin ya da 1 yemek kaşığı zeytin ezmesi

·       1/4 avokado

·       2 yemek kaşığı keçi peyniri

·       Zeytinyağı

avokado-tost

Ekmeklerin içerisine pesto sosunu, zeytini ve ya zeytin ezmesini sürün. Birine dilediğiniz peyniri diğerine keçi peynirini koyun. Sonrasında bir dilime ıspanakları bir dilime de avokado dilimlerini koyup kapatın. Zeytinyağı koyduğunuz tavada peynirler eriyene kadar pişirin. Ispanak sevmiyorsanız fesleğen ya da roka ile deneyebilirsiniz.

Avokadolu Omlet

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • ½ avokado püresi
  • yarım avuç maydanoz
  • kekik, biber, az tuz

avokado-omlet

Yumurtaları, sütle iyice çırpın. Daha sonra üzerine maydanoz, zeytinyağı ve avokadoları da ekleyip karıştırın. Tava iyice ısınınca malzemeleri boşaltın ve orta-kısık ateşte pişirmeye devam edin. 

Avokadolu Puding

  • 1 avokado
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 4-5 adet hurma
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • Hindistan cevizi

avokado-puding

1 çay bardağı kaynar suda bekleyen hurmaların kabuklarını soyun, avokado ile birlikte blenderdan geçirin. Daha sonra üzerine kakao ekleyip ve karıştırın. Hindistan cevizi ile süslenerek servis edebilirsiniz.