Mideye Dost: Bazlama Tost

Daha önceden tarifini de paylaşmış olduğumuz bazlama ekmeğine bir güzellik yapıyor, onun baş rolde yer aldığı lezzetli mi lezzetli bir tost hazırlıyoruz. Nasıl mı? Çok hafif zeytinyağıyla yağladığımız patlıcanları pişiriyor, domatesleri dilimliyor, kaşar peynirini sakınmadan kullanıyoruz. İşin sırları elbette yok değil, onlarda tarifimizde yer alan pişirme önerileri ve püf noktalarında saklı.

Pratik bir şekilde hazırlanan bazlama tost tarifimiz kahvaltıların aranan yıldızı olmakla beraber renkli kişiliğiyle de öne çıkan bir ara öğün olarak tüketilebilir.

Bazlama Tost Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

1 adet bazlama ekmeği

1 adet orta boy patlıcan

1 adet orta boy domates

100 gram kaşar peyniri

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı pesto sos

¼ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Pişirme önerisi:

Ortadan ikiye kesip iki eşit parçaya ayırdığınız bazlama ekmeğini arzuya göre az miktarda tereyağı ile yağlayabilir, hazırladığınız tostu daha gevrek hale getirebilirsiniz.

Patlıcan yerine ızgarada pişirdiğiniz farklı sebzeleri kullanabilir, pesto sos yerine farklı soslarla tatlandırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Uç kısımlarını alıp kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz patlıcanı ince ince dilimleyin. Acı suyunun çıkması için tuzlu suda bekletip fazla suyunu süzdürdükten sonra kâğıt havlu yardımıyla kurulayın. Sap kısımlarını aldığınız domatesi halka halka kesin.

İnce ince kestiğiniz patlıcan dilimleri üzerine çok az miktarda zeytinyağı sürüp ızgarada 1 dakika kadar pişirin.

Keskin bir bıçak yardımıyla, dikkatli bir şekilde ortadan ikiye kestiğiniz bazlama ekmeği içerisine ızgara patlıcan dilimleri, domates dilimleri, kaşar peyniri, taze çekilmiş tane karabiber ve pesto sosu ekleyip kapatın.

Önceden ısıtılmış tost makinesinde, 2-3 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.