Et Bulyon Nasıl Yapılır?

Et bulyonu evde de kolaylıkla yapabilir, yemeklerin nefis lezzet iksirini, dilediğiniz her an derin dondurudan çıkartarak en doğal haliyle kullanabilirsiniz.

et-bulyon

Bunun için; İlikli kemik, defne yaprağı ve soğan yeterli. Kısık ateşte yaklaşık 1.5 saat pişireceğiniz bu malzemeler, enfes bir lezzet ortaya çıkartacaktır. Ardından saklama kaplarına ya da pet bardaklara koyarak kullanabilirsiniz.

Bu nefis et bulyonu katarak fark yaratacağınız 2 nefis çorba tarifine ne dersiniz?

Domatesli Pirinç Çorbası

Mevsim tazesi, kokusuyla doğayı hissedebileceğiniz bahçe domatesleri ile hazırladığımız domatesli pirinç çorbası tarifi sizi mest edecek. Kıpkırmızı ve lezzet deposu domatesler ve pirinç ile hazırlayacağınız Domatesli pirinç çorbası, ana yemeklerin pabucunu dama atıp, sofraların tek lezzetlisi olmaya aday.

Mahluta Çorbası

Yemek saatlerine en güzel başlangıç… Dumanı üstünde çorba tariflerimizde sırada, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden mahluta çorbası var.