Çıtır Pane: Havuç Kızartması

Lezzetli mi lezzetli bir havuç tarifi. Tempura harcı olarak da bilinen kaplama karışımını soğutulmuş un, mısır unu, yumurta, maden suyu ve karbonat ilavesiyle hazırlıyor, kalın kalın dilimlediğimiz havuçları bu karışıma batırdıktan sonra derin yağda kızartıyoruz.

Puf gibi kabaran ve hamur katmanı altında çıtır bir hal alan havuçları sarımsaklı yoğurtla servis etmeyi unutmuyoruz.

Afiyet olsun.

Havuç Kızartması Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

6 adet büyük boy havuç
1 su bardağı maden suyu
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı mısır unu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta
1 su bardağı ekmek kırığı

Kızartmak için:

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

Servisi için:

1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak

Püf noktası:

Tempura, çıtır pane karışımında kullandığınız un çeşitleri ve yumurtanın soğuk olmasına özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Pane karışımını arzuya göre farklı baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz.

Yağı önceden kızdırın.

Servis önerisi:

Arzuya göre sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz havuçları kalın dilimler halinde kesin.

Buzdolabında beklettiğiniz un, mısır unu, yumurta ve maden suyunu derin bir kapta karıştırın.

Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Kalın dilimler halinde kestiğiniz havuçları öncelikle pane harcına ardından ekmek kırığına batırın.

Kızgın yağa bıraktığınız havuçları hafif bir renk alıp dış kısımları pofuduk bir hal alana kadar kızartın.

Ayrı bir tabakta dinlendirdiğiniz kızarmış havuçları arzuya göre sarımsaklı yoğurt ilavesiyle servis edin.