Bugünün Tatlısı: İncirli Sütlaç

Sütlü tatlıların ilk akla gelenlerinden biri olan sütlacı, hayli pratik bir şekilde hazırlıyor ve İlkbahar’ın ilk günlerini tatlandıran taze incirlerle süslüyoruz.

Soğuk olarak servis edebileceğiniz incirli sütlaç, favori tatlı tariflerinizden biri olabilir.

İncirli Sütlaç Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

6 su bardağı süt
5 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı pirinç unu
4 yemek kaşığı toz şeker
250 gram kuru incir

Servisi için:

4 adet kuru incir
4 adet kuru kayısı
4 yemek kaşığı kuru üzüm

Püf noktası:

Bol suda yıkadığınız pirinçlerin fazla suyunu süzdürün. Sütlacı; kısık ateşte ve aralarda karıştırarak hazırlayın.

Pirinç unlu karışımı azar azar ve hızlıca karıştırarak eklemeyi unutmayın.

Sıcak suda beklettiğiniz kuru incirleri küçük küpler halinde doğrayın.

Servis önerisi:

Arzuya göre sütlaç ve kuru meyve katı arasına çırpılmış krema ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Sütlaç hazırlamak için; bol suda yıkadığınız pirinçlerin fazla suyunu süzdürün.

Derin bir tencereye aldığınız pirinçleri su ilavesiyle, pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın.

5 su bardağı sütü ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. Küçük bir kaba aldığınız pirinç ununu kalan süt ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Tencerede kaynamakta olan sütlaç karışımıyla hazırladığınız pirinç unlu karışımı azar azar ılıştırıp tencereye aktarın.

Yumuşayana kadar sıcak suda beklettiğiniz kuru incirlerin fazla suyunu süzün. Küp şeklinde doğrayıp blenderdan geçirin.

Yaklaşık 15 dakika kadar kısık ateşte pişirdiğiniz sütlaca son olarak toz şeker ve püre inciri ekleyip kısa bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Servis kaselerine paylaştırdığınız sütlacı dört eşit parçaya böldüğünüz kuru meyve ilavesiyle süsledikten sonra soğuk olarak servis edin.