Sıcakkanlı İçecek: Kavunlu Limonata

Çekirdekli kısımları alındıktan sonra dilimlenen kavunlar, esmer şeker ilavesiyle ezilen taze nane yaprakları, maden suyu ve limonun ferah arkadaşı lime suyu… Tüm bu malzemeler mutfak robotunda bir araya gelip karıştıktan sonra tadı damaklarda kalacak bir yaz serinliği vadediyor. Yazın son günleri kavunlu limonata tarifiyle uğurlanıyor.

Müsaitseniz size de bir bardak kavunlu limonata ikram etmek isteriz.

Kavunlu Limonata Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Malzemeler:

3 adet lime (yeşil limon)
2 yemek kaşığı esmer şeker
1/2 demet taze nane
1/2 adet orta boy kavun
500 ml. maden suyu

Püf noktası:

Maden suyu, kavun ve lime suyu oranını arttırıp hazırladığınız içeceği arzu ettiğiniz kadar çoğaltabilirsiniz.

Yeşil limon (lime) yerine mevsiminde ve sulu limonlar kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Servis önerisi:

Son olarak ilave ettiğiniz buz küpleri eşliğinde, soğuk olarak servis yapın.

Nasıl Yapılır?

Sap kısmını çıkartıp ortadan ikiye kestiğiniz kavunun çekirdekli kısımlarını temizleyin. Keskin bir bıçak yardımıyla kesip dilimlediğiniz kavunları geniş bir servis tabağına alın.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu aldığınız taze nane yapraklarını bir kenara ayırın. Ortadan ikiye kestiğiniz yeşil limonların suyunu sıkın.

Küçük bir havana aldığınız taze nane yapraklarını esmer şeker ilavesiyle ezip aromasını çıkartın.

Kavun dilimlerini mutfak robotuna alın. Lime suyu, esmer şekerle ezilmiş taze nane yaprakları, arzuya göre ekleyebileceğiniz rendelenmiş lime kabukları ve maden suyu eşliğinde çalıştırın.

Hafif koyu kıvamlı bir içecek halini alan kavunlu limonatayı buzdolabında soğuttuğunuz geniş bardaklarda servis edin.