MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bayram Sofralarına; Pratik Baklava Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Pratik bir baklava tarifimiz var. Şerbetli tatlıları seviyorsanız baklavalık yufka ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu benzersiz tatlı tarifimizi sakın kaçırmayın!

Geleneksel şerbetli tatlıların en güzellerinden biri olan Tulumba Tatlısı tarifimize göz atmak ister misiniz? Buyurun MigrosTV’ye!


              
Bayram Sofralarına; Pratik Baklava Tarifi
MALZEMELER
  • baklavalık yufka

    1 paket
  • kırık fıstık

    3-4 su bardağı
  • tereyağı

    200 gr
  • su

    4 su bardağı
  • şeker

    2 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Önce şerbetini hazırlayın.

  • 2. Adım

    Şeker ve suyu kaynatın.

  • 3. Adım

    Birkaç dakika kaynadıktan sonra altını kapatın.

  • 4. Adım

    Soğuması için kenara alın. .

  • 5. Adım

    Fırın tepsisini yağlayın.

  • 6. Adım

    Yufkalardan birini tepsiye serin ve tereyağ ile yağlayın. .

  • 7. Adım

    İkinci yufkayı üzerine serin ve yine yağ gezdirin.

  • 8. Adım

    Üçüncü ve dördüncü yufkayı da serip yağ gezdirin.

  • 9. Adım

    Daha sonra arasına toz fıstığı serpin.

  • 10. Adım

    Tekrar yufkaları serip yağlayın.

  • 11. Adım

    En son yufkayı da serin ve ardından baklavanızı dilimleyin.

  • 12. Adım

    Kalan tereyağı sıcaklığı soğumadan dilimlediğiniz baklavanın üzerine dökün.

  • 13. Adım

    180-200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

  • 14. Adım

    Fırından çıkan baklavanın ilk sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbeti dökün.

  • 15. Adım

    5. Baklava, şerbetini iyice çekip dinlendikten sonra servise hazırdır.