Tulumba Tatlısı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,27/5 Toplam: 5.050 Oy
view 52.904
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Tulumba Tatlısı Malzemeler

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Tulumba tatlısına siz de bayılıyorsunuz değil mi? Tarifini bir de bizden almaya ne dersiniz? Unutmadan belirtelim; tulumba tatlısını yaparken en önemli nokta hamurun kıvamıdır; ne çok sert ne çok yumuşak olmalıdır. Bir başka püf noktası ise, tatlıyı sıcak ya da ılıkken soğutulmuş olan şurubun içine batırmaktır. Böylelikle şerbeti daha iyi emer. Nefis tatlı tarifleri MigrosTV’de!

Çeşit çeşit tart tariflerimize de bir göz atın! Böğürtlenli Tart, Kivili Tart, Çilekli Tart.

Tulumba Tatlısı Yapımı:

1. Su, şeker, tuzu ve yağı bir tencereye alıp 1 dakika karıştırarak kaynatın.
2. Kaynayan şekerli tuzlu suya un ve irmiği ekleyin ve iyice karıştırın.
3. Soğuması için başka bir kaba alın.
4. Hamur ılınınca teker teker yumurtaları ekleyip mikser iyice karıştırın.
5. Nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin.(hamur çok yumuşak olursa 1-2 çorba kaşığı un ilave edip karıştırın)
6. Elde ettiğiniz hamuru uygun başlığı takarak sıkma torbasına yerleştirin.
7. İstediğiniz büyüklükte sıkarak yağladığınız makasla ya da parmağınızla hamuru koparın ve kızmamış ılık yağa atın ve tencerenin altını orta ateşe ayarlayın.
8. Hamurlar sertleşince çevirin.
9. Açık kahverengi bir renk aldığında yağını süzdürün.
10. Kızaran hamurları soğuttuğunuz şurupta 5-10 dakika tutup servis edin.
11. Şurup için toz şeker,su ve limon suyunu geniş bir tencerede iyice karıştırıp 2-3 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.

EN ÇOK İZLENENLER