MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tulumba Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Tulumba tatlısına siz de bayılıyorsunuz değil mi? Tarifini bir de bizden almaya ne dersiniz? Unutmadan belirtelim; tulumba tatlısını yaparken en önemli nokta hamurun kıvamıdır; ne çok sert ne çok yumuşak olmalıdır. Bir başka püf noktası ise, tatlıyı sıcak ya da ılıkken soğutulmuş olan şurubun içine batırmaktır. Böylelikle şerbeti daha iyi emer. Nefis tatlı tarifleri MigrosTV’de!

Çeşit çeşit tart tariflerimize de bir göz atın! Böğürtlenli Tart, Kivili Tart, Çilekli Tart.

Tulumba Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • su

    500 ml
  • irmik

    125 gr
  • un

    375 gr
  • tuz

    1/4 tatlı kaşığı
  • toz şeker

    1 çorba kaşığı
  • tereyağ

    20 gr
  • yumurta

    8
  • nişasta

    1 kahve fincanı
  • sıvı yağ

    2 kg
  • limon

    1 adet (Sadece suyu)
  • toz şeker

    2 kg
  • su

    3,5 bardak
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Su, şeker, tuzu ve yağı bir tencereye alıp 1 dakika karıştırarak kaynatın.

  • 2. Adım

    Kaynayan şekerli tuzlu suya un ve irmiği ekleyin ve iyice karıştırın.

  • 3. Adım

    Soğuması için başka bir kaba alın.

  • 4. Adım

    Hamur ılınınca teker teker yumurtaları ekleyip mikser iyice karıştırın.

  • 5. Adım

    Nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin.(hamur çok yumuşak olursa 1-2 çorba kaşığı un ilave edip karıştırın)

  • 6. Adım

    Elde ettiğiniz hamuru uygun başlığı takarak sıkma torbasına yerleştirin.

  • 7. Adım

    İstediğiniz büyüklükte sıkarak yağladığınız makasla ya da parmağınızla hamuru koparın ve kızmamış ılık yağa atın ve tencerenin altını orta ateşe ayarlayın.

  • 8. Adım

    Hamurlar sertleşince çevirin.

  • 9. Adım

    Açık kahverengi bir renk aldığında yağını süzdürün.

  • 10. Adım

    Kızaran hamurları soğuttuğunuz şurupta 5-10 dakika tutup servis edin.

  • 11. Adım

    1. Şurup için toz şeker,su ve limon suyunu geniş bir tencerede iyice karıştırıp 2-3 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.