Çilekli Tart Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,27/5 Toplam: 5.576 Oy
view 50.627
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Çilekli Tart Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Biri tatlı mı dedi?

Yine nefis bir tatlı önerimizle karşınızdayız; çilekli tart. Anlık tatlı krizlerinin en kolay çözümlerinden çilekli tartın yapımı da çok kolay üstelik. Sabırsızlandığınızı biliyoruz ancak öncesinde her zaman olduğu gibi size bir kaç püfümüz olacak. Konu çilekten açılmışken. Çoğumuz pudra şekerine batırıp batırıp yemeyi pek severiz değil mi? Oysa bu kırmızı rüyanın cildimize de çok faydası var. Çilek yağını belki birçoğunuz duydu, belki de öğrenmenize biz vesile olduk. Çilek, cilt üzerinde peeling (cildin ölü hücrelerden arınması) etkisi yaratıyor. İçerisine katacağınız doğal yağlar ile bir maske haline getirebilir ve yüzünüze ince bir tabaka halinde uygulayabilirsiniz. Gerici etkisi nedeni ile 5 dakikadan fazla tutmamanızda fayda var. Tüm bu söylediklerimiz kuruyan cildinize alternatif ve doğal ürünler uygulamanız için bir öneri sadece; en doğru bilgiyi doktorunuzdan alacağınızın altını önemle çizeriz. Çilek seviyorsanız size bir önerimiz daha olacak; çilekli mereng tarifine ne dersiniz?

Çilekli Tart Yapımı:

1. Bir kabın içerisine un, pudra şekeri, vanilya, Soğuk tereyağını ekleyip önce bir tahta kaşıkla ardından elle hafifçe yoğurun.
2. Daha yumurta sarısını ekleyip yoğurmaya devam. Hamur kendini toplayınca 30 dk buzdolabında dinlendirin.
3. Ardından tart kalıbına yaydırın ve üzerine yağlı kağıt ekleyip kuru baklagilleride üzerine ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecede 35 dk kadar pişirin.
4. Bu sırada kremasını hazırlamak için bir tencereye süt, şeker, un ve yumurta sarsını ekleyip kıvam alana dek karıştırın.
5. Kıvam alınca içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip tekrar karıştırın ve soğuması için bekletin soğuyunca tart hamurunun üzerine ekleyin ve buzdolabında soğutun.
6. Soğuduktan sonra üzerini çilek dilimleri ve pudra şekeri ile süsleyip servis edin

EN ÇOK İZLENENLER