Kıymalı Karnabahar

Beşamel sosu ve kıymasıyla tabak tabak yemelik kıymalı karnabahar yemeği, karnabaharı sevmeyenler için de oldukça iddialı. Kısa sürede pişirebileceğiniz bu pratik yemeği mutlaka deneyin deriz.

kiymali-karnabahar

4-6 kişilik

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 300 gram dana kıyma
  • 2 ader sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • ½ su bardağı domates sos
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1’er çay kaşığıtuz-karabiber-pulbiber

Beşamel sos için

  • ½ kilo süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı rendeleniş kaşar peyniri

Yapılışı

1. Karnabaharları haşlayıp suyunu süzün.

2. Sıvı yağ ile doğranmış soğan ve sarmısakları kavurun.

3. Doğranmış biber, rendelenmiş havuç ve kıymayıda ilave edip sotelemeye devam edin.

4. En son domates sosu ve ardından karnı baharı ilave edip ocağın altını kapatın.

5. Ve ortalama 30×20 cm ölçülerinde bir fırın kabına boşaltın.

6. Beşamel sos için unu kavurup süt ilavesiyle koyulaşıncaya kadar pişirin.

7. Karnabaharların üzerine dökün.

8. 200 derece ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirin.

9. Fırının içinde iken üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirin.

10. Peynirler eriyince fırından karnabaharı çıkarıp servis edin.

Servis Önerisi: 

Fırından çıktıktan sonra bolca pul biber dökmek lezzeti katlayacaktır.